Un afacerist teribilist din Iaşi s-a îmbrăcat în poliţist şi a oprit un autocar pentru a aplica o corecţie unui student

Un afacerist teribilist din Iaşi s-a îmbrăcat în poliţist şi a oprit un autocar pentru a aplica o corecţie unui student

Afaceristului îi plăcea să se dea poliţist FOTO Adevărul

Administratorul unei spălătorii auto din Iaşi a primit o condamnare de un an de închisoare cu suspendare după ce a fost găsit vinovat, definitiv, de uzurparea calităţii oficiale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cezar Dăscălescu a fost acuzat că s-ar fi prezentat în mod mincinos ca fiind poliţist, folosindu-se inclusiv de o vestă specifică Poliţiei, precum şi de un girofar. Scena în care a fost protagonist Dăscălescu a avut loc în noaptea de 22 spre 23 decembrie 2014, atunci când afaceristul a petrecut într-un club din Iaşi alături de mai mulţi poliţişti aflaţi în timpul lor liber, precum şi de Bogdan Rădianu.

În urma unui conflict spontan avut cu un student, membru al unui grup ce se pregătea să plece cu un autocar într-o excursie. Dăscălescu s-a urcat în maşina personală, alături de Rădianu, şi, după câteva minute, a oprit autocarul spunând că este de la Poliţie. 

În timpul unei aşa-zise percheziţii, adevăraţii poliţişti au venit la faţa locului însă nu au luat nicio măsură împotriva afaceristului, lăsându-l să plece. Mai mulţi poliţişti au fost audiaţi în instanţă în acest proces însă nu au putut explica de ce Dăscălescu a fost lăsat să plece în acea noapte.

În motivarea primei instanţe se regăseşte o caracterizare dură a lui Dăscălescu, despre care judecătorii au spus că este „un tânăr predispus la a intimida alte persoane, atât verbal, cât şi prin acţiunile sale, este înclinat să folosească însemne sau obiecte pentru a afişa în trafic o autoritate pe care nu o are – veste cu însemnele poliţiei, fiole alcoolscopice, lămpi stroboscopice, girofar, cătuşe, bastoane telescopice, spray iritant, cel mai probabil bazându-se pe relaţiile amicale cu unii poliţişti din municipiul Iaşi, unii dintre aceştia audiaţi ca martori în prezenta cauză”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: