Tupeu de interlop. Căutat de Interpol pentru un deceniu de puşcărie, bărbatul a deschis un proces la care poate fi citat

Tupeu de interlop. Căutat de Interpol pentru un deceniu de puşcărie, bărbatul a deschis un proces la care poate fi citat

Gheorghe Clapon este dat în urmărire generală FOTO Ziarul de Iaşi

Un ieşean condamnat la zece ani de închisoare a deschis un proces la Curtea de Apel încercând astfel să scape de pedeapsă. Cel care a depus contestaţia este Gheorghe Clapon, chiar dacă acesta este dat în urmărire generală prin Interpol.

Ştiri pe aceeaşi temă

Gheorghe Clapon a depus o contestaţie în anulare a pedepsei de 10 ani de închisoare , rămasă definitivă la începutul acestui an. Clapon nu a fost încarcerat deoparece, înainte de finalizarea procesului, el a fugit din ţară fiind dat în urmărire generală.

Contestaţia sa a fost înregistrată zilele trecute la Curtea de Apel Iaşi, doi judecători formulând cereri de abţinere. Ieri, solicitarea de abţinere a unui dintre magistraţi a fost respinsă, aşa că acesta va trebui să dea o soluţie în acest caz. Există şi posibilitatea ca Gheorghe Clapon să fie citat în instanţă pentru a-şi susţine cauza.

Gheorghe Clapon a fost condamnat alături de Oleg Drăniceru şi alte persoane, ei fiind trimişi în judecată de DNA, pentru fapte din 2011. Atunci, Clapon, reprezentant al firmei SC Clapon Construct Iaşi, şi Oleg Drăniceru, reprezentant al societăţii Flamingo-ES Ucraina, au indus şi menţinut în eroare reprezentanţii a două societăţi comerciale din Romania şi Germania, cu ocazia încheierii şi executării a două contracte de intermediere având ca obiect achiziţia, de la firma SC Flamingo - ES Ucraina, prin intermediul firmei SC Clapon Construct SRL IASI, a unor utilaje (strunguri, maşini de găurit).

„Pentru justificarea sumelor încasate în avans, cei doi inculpaţi au prezentat documente care atestau nereal faptul că firma SC Flamingo – ES Ucraina achiziţionase utilajele în cauză de la un furnizor din Ucraina şi făcuse plata (parţială) a acestora, aspect infirmat de reprezentanţii firmei furnizoare. Prejudiciul total suferit de cele două societăţi care intenţionaseră să cumpere utilajele se ridică la valoarea de 1.112.200 euro“, au precizat reprezentanţii DNA.

Anchetatorii au mai arătat că suma obţinută prin înşelăciune a fost transferată din conturile SC Clapon Construct în conturile altor persoane, de unde au fost retrase diferite sume de bani. În schimbul ajutorului, reprezentanţii firmelor prin care s-ar fi spălat banii au primit comisioane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: