Tudorel Toader a devenit notar în Iaşi, unde preşedintele Camerei Notarilor e coleg de birou cu fiul său. Ordinul, emis de Ministerul Justiţiei, pe care îl conduce

Tudorel Toader a devenit notar în Iaşi, unde preşedintele Camerei Notarilor e coleg de birou cu fiul său. Ordinul, emis de Ministerul Justiţiei, pe care îl conduce

FOTO Mediafax

Preşedintele Camerei Notarilor din Iaşi, Andi Cheptine, a precizat că instituţia a fost notificată, acum câteva zile, că are un nou membru: pe Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Ştiri pe aceeaşi temă

Notarul Andi Cheptine nu a putut preciza clar când a fost notificată Camera Notarilor Iaşi cu privire la includerea în breaslă a lui Tudorel Toader.

Cheptine a menţionat, totuşi, că actualul ministru al Justiţiei a fost inclus în circumscripţia Iaşi, însă nu va activa, deoarece a fost suspendat din funcţie. Preşedintele Camerei Notarilor a mai precizat că instituţia din Iaşi nu a avut nicio atribuţie în ceea ce priveşte numirea în funcţia de notar a lui Toader, procedura fiind derulată de către Ministerul Justiţiei. 

Notarul Andi Cheptine este coleg de birou cu Alexandru Ionuţ Toader, chiar fiul MInistrului Justiţiei. Despre Alexandru Ionuţ cotidianul Reporter de Iaşi a dezvăluit că a devenit notar titular într-o comună din Iaşi, însă s-a transferat în municipiul Iaşi, asociindu-se chiar cu preşedintele Camerei Notarilor. 

Cum a devenit Toader notar 

Potrivit unui document publicat de ziare.com, Tudorel Toader a început demersurile pentru a deveni notar acum mai puţin de o lună. În data de 10 august, ministrul Justiţiei a trimis o cerere către Uniunea Naţională a Notarilor Publici (UNNP) prin care a cerut preşedintelui acestei instituţii, Dumitru Viorel Mănescu, să propună Ministerului Justiţiei numirea sa în funcţia de notar public. Tudorel Toader a invocat faptul că are acest drept legal deoarece a activat ca judecător constituţional în perioada 2008-2016.

Pe 13 august a fost actualizat numărul de posturi din cadrul Camerei Notarilor Iaşi, fiind adăugată o poziţie destinată unui fost judecător al Curţii Constituţionale. O zi mai târziu, pe 14 august, UNNP a cerut şi Ministerului Justiţiei să actualizeze numărul notarilor publici.

Ministerul s-a conformat şi, în data de 20 august, a emis un ordin prin care a adăugat pe lista notarilor alte două locuri: unul pentru un fost judecător al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României şi altul pentru un fost judecător al Curţii Constituţionale, adică Tudorel Toader.

Ordinul a fost semnat de secretarul de stat Nicolae Liviu Popa şi a fost publicat în Monitorul Oficial pe 22 august, conform Newsweek.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: