Trucuri pentru un chip luminos în noaptea dintre ani. Ce mască de faţă împrospătează tenul după prima utilizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În preajma sărbătorilor, crema de gălbenele, uleiul de măsline, oţetul şi mierea de albine pot fi cele mai utile cosmetice.

Pielea uscată de pe faţă şi de pe mâini poate fi îndepărtată înainte de petrecerile se sărbători cu cremă de gălbenele, ulei de măslin sau miere de albine.

Pentru tratarea aspectului de piele crăpată, fitoterapeutul austriac Maria Treben recomandă în cartea sa „Sănătate din farmacia Domnului” mai ales crema de gălbenele.

Potrivit autoarei, gălbenelele se comportă ca nişte adevăraţi medici dermatologi datorită capacităţilor de tratare a mai multor afecţiuni ale pielii.

Maria Treben notează că alifia de gălbenele se poate prepara în casă, folosind 100 de grame de untură de porc nesărată şi 20 de grame de flori proaspete.

Untura se înfierbântă şi când se obţine un lichid semivâscos se adaugă plantele proaspete. Amestecul se lasă la foc încet timp de 10 minute, după care se lasă într-un loc răcoros 24 de ore.

A doua zi, amestecul se încălzeşte şi se filtrează printr-un tifon. Alifia obţinuă se aplică în strat subţire peste mâinile crăpate. Alifia de gălbenele poate fi folosită şi pentru tratarea coşurilor sau a arsurilor uşoare.
 
Fiteterapuetul austriac mai notează că pielea crăpată poate fi îngrijită şi prin masarea cu ulei de măsline sau cu miere de albine. Cuticulele uscate sau crăpate pot fi şi ele îngrijite folosind alifia de gălbenele sau uleiul de măsline.

ulei masline

Pentru tratarea corectă a afecţiunilor de la nivelul cuticulei se recomandă folosirea unei pensule fine care să nu agreseze pieliţa din jurul unghiei. Oţetul de mere poate fi folosit în acelaşi scop de tratare a crăpăturilor, întrucât fitoterapeutul susţine că oţetul echilibrează pH-ul pielii şi destupă porii.

Un alt amestec folosit pentru curăţărea pielii, recomandat de dr. Andrei Laslău, medic specialist chirurgie generală, pe site-ul personal, este masca cu bicarbonat de sodiu şi miere de albine. Potrivit medicului, bicarbonatul de sodiu are efect exfoliant, îndepărtează stratul de celule de piele moartă şi curăţă în profunzime pielea.

Masca lasă pielea mai fină, mai catifelată, mai curată şi mai proaspătă încă de la prima utilizare.
Mierea de albine, pe de altă parte, abundă în antioxidanţi şi încetineşte procesului de îmbătrânire.

Masca exfoliată se prepară din patru linguri de bicarbonat de sodiu, o lingură de miere de albine şi două linguriţe de apă. Ingredientele se amestecă într-un vas curat de sticlă şi apoi pasta obţinută se aplică pe tenul curat. Masa se lasă să se usuce pe piele timp de 10-15 minute, după care se îndepărtează, prin frecare, cu un prosop îmbibat în apă.
 

Citeşte şi:

Când să te prezinţi la doctor dacă ai mai multe aluniţe pe piele. Medic specialist: „Trebuie să fii atent la avertismente“

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite