Tratament cu cinci kilograme de marijuana pentru tatăl bolnav de cancer. Ce a păţit traficantul „agricultor”

Tratament cu cinci kilograme de marijuana pentru tatăl bolnav de cancer. Ce a păţit traficantul „agricultor”

Drogurile au fost ridicate de la un ieşean care a spus la audieri că a vrut să-l trateze pe tatăl său bolnav de cancer FOTO Poliţia Română

Un bărbat apropiat al clanurilor interlope i-a uimit pe procurori după ce a reuşit să înfiinţeze un solar de canabis într-un sat din judeţul Iaşi. El a spus în timpul procesul că avea nevoie de droguri pentru tatăl său, bolnav de cancer.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curtea de Apel Iaşi a pus punct unui proces de trafic de droguri în care a fost judecat un bărbat acuzat că a înfiinţat un lan de canabis. Magistraţii din Iaşi au decis ca Marius Ion Doboş (40 de ani) să primească o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare pentru faptele sale, o pedeapsă mai mare decât fusese stabilită de către prima instanţă. Doboş primise o pedeapsă de doar doi ani de închisoare cu suspendare de la instanţa de fond, fapt ce i-a nemulţumit însă pe procurori. Solarul pe care bărbatul l-a înfiinţat beneficia de sistem de iluminat şi de ventilaţie iar la momentul percheziţiilor poliţiştii şi procurorii de la Crimă Organizată „cultivaseră” o cantitate brută de 40 de kilograme canabis.

Ce s-a ridicat la percheziţii

Marius Ion Doboş este originar din judeţul Argeş însă are legături cu interlopi din Iaşi, el mai fiind arestat, acum câţiva ani, într-un alt dosar de trafic de droguri. În luna iulie a anului trecut, bărbatul a venit în satul Ciocîrleşti, comuna Scânteia, la un imobil care era deţinut de mama sa. „Imobilul indicat făcea imposibilă supravegherea operativă întrucât se afla situat în capătul satului, într-o fundătură, iar drumul de acces până la imobil era slab circulat, alte persoane decât cele care locuiau în acea zonă fiind uşor de recunoscut şi remarcat”, au stabilit anchetatorii.

Acolo a înfiinţat o cultură cu 250 de plante de canabis, de a cărei îngrijire s-a ocupat până în luna septembrie 2016, atunci când plantele au ajuns la maturitate. Înainte de a culege canabisul şi a-l porţiona în vederea vânzării, procurorii DIICOT au năvălit peste el şi au confiscat drogurile. Anchetatorii au ridicat atunci 36 de kilograme de canabis în stare verde, dar şi cântare, râşniţe sau sitemele de ventilare şi iluminare folosite de bărbat. Doboş a fost arestat după percheziţii, fiind ulterior eliberat.
În timpul procesului, judecătorii au aflat că Marius Doboş ar fi început să cultive droguri încă din 2013, la scurt timp după ce a fost eliberat din arest preventiv dintr-un dosar cu acuzaţii identice.

Cum s-a apărat traficantul 

Respectivul dosar se află şi acum pe rolul justiţiei ieşene, fiind unul dintre cele mai vechi procese penale de pe rolul instanţelor din Capitala Moldovei. În acelaşi dosar este jduecat şi unul dintre cumnaţii fraţilor Corduneanu din Iaşi, consideraţi unii dintre cei mai de temut interlopi din zonă.

Marius Doboş a avut o variantă proprie atunci când a fost interogat de anchetatori în acest caz. El a recunoscut că a înfiinţat cultura de canabis însă a spus că nu intenţiona să vândă stupefiantele. „Inculpatul a arătat că  din cultura înfiinţată în primăvara anului 2016, urmărea obţinerea unei cantităţi de circa 5 kg canabis din recoltarea celor 250 plante de canabis, din care 4 kilograme pentru consum personal, iar 1 kilogram canabis pentru tatăl său bolnav de cancer, aspect contrazis de probele administrate în cauză”, se arată în motivarea deciziei prin care a fost condamnat.

Joi în municipiul Iaşi, un tânăr de 12 ani a fost găsit mort de către familia sa după ce ar fi participat la o petrecere în care e posibil să se fi consumat droguri. Autorităţile aşteaptă rezultatele necropsiei pentru a afla dacă şi ce stupefiante a consumat adolescentul. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: