Tragicul accident cu tramvai din Iaşi în care şi-a pierdut viaţa un om, încă fără vinovaţi FOTOGALERIE

Tragicul accident cu tramvai din Iaşi în care şi-a pierdut viaţa un om, încă fără vinovaţi FOTOGALERIE

Imagini de la locul accidentului de tramvai

Cel mai grav incident petrecut pe şinele de tramvai din Iaşi în ultimii ani a avut loc pe 21 martie 2011, când un mijloc de transport în comun a spulberat şase maşini în timp ce cobora Dealul Copou. Primul termen al procesului în care este judecat vatmanul Cristian Dumitru Diaconu va aeva loc pe 17 mai.

Ştiri pe aceeaşi temă

În accident şi-a pierdut viaţa agentul şef adjunct Dănuţ Condurache (43 de ani), care lucra la Penitenciarul Iaşi, tatăl unui băiat şi al unei fete.

VIDEO Iaşi: Un tramvai fără frâne a spulberat şase maşini. O persoană a murit (UPDATE FOTO)

Grav rănită a fost şi colega lui de serviciu, asistenta Mirela Drăguşanu, care se afla pe locul din dreapta al maşinii.


Click pe colaj pentru a vedea mai multe imagini cu accidentul din Fundaţie

Femeia a avut nevoie de o mai multe intervenţii chirurgicale în Germania, extrem de costisitoare şi care au lăsat-o cu sechele pe viaţă. Alte şase persoane au avut nevoie de îngrijrii medicale după ce au fost rănite în accident, fără însă ca viaţa să le fie pusă în pericol.

Asistenta zdrobită de tramvai la Iaşi: „Noi nu eram pe şine”

Asistenta rănită de tramvai a intrat într-o operaţie maraton de 10 ore

Nenorocită de tramvai, datoare vândută la prieteni FOTOGALERIE

Vatmanul din tramvaiul groazei, Cristian Dumitru Diaconu, a fost trimis în judecată la un an de la tragedie. Cristian Dumitru Diaconu a susţinut în faţa oamenilor legii că este nevinovat şi că tramvaiul care a intrat în şase maşini şi un autobuz a avut defecţiuni tehnice.

Vatmanul din „tramvaiul-groazei”, trimis în judecată la un an de la tragedie GALERIE FOTO

În faţa anchetatorilor, vatmanul a dat trei explicaţii. Iniţial, Diaconu a susţinut că a văzut coloana de maşini care staţiona la semafor, dar cele trei sisteme de frânare ale vagonului nu au funcţionat. Apoi vatmanul a susţinut că toate cele trei sisteme de frânare au funcţionat, dar doar pentru câteva secude. În cele din urmă a precizat că ar fi avut probleme doar cu frâna electromagnetică, viteza a crescut, iar celelalte două siteme de frânare au fost ineficiente.

Fratele asistentei rănită grav de tramvaiul fără frâne: „E un miracol că a scăpat doar cu nişte fracturi!“ (FOTO, VIDEO, UPDATE)

Vezi imagini de la locul cumplitului accident de tramvai (FOTO şi VIDEO)

Călător în tramvaiul groazei din Iaşi: „Am văzut moartea cu ochii“ (UPDATE VIDEO)

Diaconu a fost trimis în judecată, pe 15 martie, de Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi pentru ucidere din culpă, trei infracţiuni de vătămare corporală şi neluarea din culpă a unei măsuri legale dacă fapta a produs consecinţe deosebit de grave. Primul termen al procesului va fi la Judecătoria Iaşi pe 17 mai.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: