VIDEO Directorul Bibliotecii Universitare din Iaşi, găsit mort lângă soţie, de Crăciun. Femeia avea urme de violenţă pe corp

VIDEO Directorul Bibliotecii Universitare din Iaşi, găsit mort lângă soţie, de Crăciun. Femeia avea urme de violenţă pe corp

Bogdan Maleon, directorul Bibliotecii Central Universitare din Iaşi FOTO Ziarul de Iaşi

Un echipaj SMURD a fost solicitat luni, 25 decembrie, să intervină într-o locuinţă din municipiul Iaşi. Potrivit anchetatorilor, Bogdan Maleon, directorul Bibliotecii Centrale Universitare din Iaşi, a fost găsit spânzurat în casă, iar soţia sa era moartă, cu urme de violenţă pe corp.

UPDATE  Potrivit oamenilor legii, cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi. Surse din rândul anchetatorilor susţin că bărbatul găsit mort în casa din Tătăraşi este Bogdan Maleon (FOTO Ziarul de Iaşi), care din aprilie 2015 fusese numit director al Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu“ din Iaşi.

 
Soţia sa, Anda (foto sus), a fost găsită cu urme de violenţă pe tot corpul, inclusiv în jurul gâtului. Oamenii legii iau în calcul, în principal, ipoteza unei crime urmate de sinucidere, dar nu exclud şi alte variante. Cei doi nu aveau copii. Din 2015, Maleon era prof. univ. dr. la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza“, iar în acelaşi an a fost numit director al celei mai mari biblioteci din regiune. 
 
„A fost primit un apel la serviciul 112 pentru o intervenţie la domiciliul unei familii. La locul solicitării s-a deplasat echipajul SMURD terapie intensivă care a găsit cei doi soţi de 42, respectiv 38 de ani, în stare de stop cardio-respirator instalat de mai multă vreme. Bărbatul era spânzurat de o grindă, iar femeia prezenta urme de strangulare şi era pe podeaua aceleiaşi încăperi. Stopul era instalat de mai mult timp, probabil de câteva ore, astfel încât resuscitarea nu a fost indicată. S-a declarat decesul şi s-a anunţat Poliţia şi Parchetul. Circumstanţele vor fi stabilite de către medicina legală şi poliţie“, a declarat coordonatorul SMURD, prof.univ.dr Diana Cimpoieşu.
 
 
Apelul la 112 a fost făcut la ora 15.50 de către o rudă care a mers la casa familiei Maleon, pentru că Bogdan şi Anda nu au mai ajuns la masa de Crăciun la care fuseseră invitaţi.
 
 
Ştirea iniţială
Din primele informaţii, echipajul a descoperit doi tineri, un bărbat (42 de ani) şi o femeie (38 de ani), spânzuraţi. Incidentul a fost raportat pe strada Alistar din municipiul Iaşi, în zona Tătăraşi. 
 
O rudă a celor doi a sunat la 112, în cursul după-amiezii. La faţa locului au ajuns oamenii legii. Poliţia face cercetări, o primă variantă lansată ar fi crimă urmată de sinucidere. 
 
Rudele celor doi sunt în stare de şoc şi nu-şi pot explicat ce s-a întâmplat în casa celor doi. Nu aveau copii. 
 
Citeşte şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările