FOTO Accident grav la Iaşi. 11 oameni au murit după ce o maşină a fost spulberată de un tren personal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O maşină Volkswagen Sharan în care se aflau 11 persoane a fost lovită în plin de trenul personal Iaşi - Dorohoi. Toate cele 11 persoane şi-au pierdut viaţa FOTO Mediafax
O maşină Volkswagen Sharan în care se aflau 11 persoane a fost lovită în plin de trenul personal Iaşi - Dorohoi. Toate cele 11 persoane şi-au pierdut viaţa FOTO Mediafax

Tragedia s-a produs duminică după-amiază, după ce maşina în care se aflau a fost lovită de un tren, la trecerea la nivel cu calea ferată din spatele fabricii Antibiotice Iaşi.

UPDATE, ora 21.20 Cei doi răniţi transportaţi cu elicopterul SMURD au decedat la spital din cauza rănilor foarte grave. Bilanţul accidentului de la Iaşi este cutremurător: toţi cei 11 oameni aflaţi în autoturism au murit.


O maşină Volkswagen Sharan în care se aflau 11 persoane a fost lovită în plin de trenul personal Iaşi - Dorohoi. Nouă persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte două, un copil de 14 ani şi un bărbat de 25 de ani, se află în stare critică la spital. Cei doi răniţi au fost preluaţi de elicopterul SMURD şi transportaţi la Spitalele "Sf. Maria" şi "Sf. Spiridon".

Accidentul a avut loc astăzi, 8 septembrie, în jurul orei 15.00, la trecerea cu calea ferată din spatele fabricii Antibiotice Iaşi. Potrivit informaţiilor furnizate de martorii la accident, şoferul maşinii a încercat să forţeze trecerea cu calea ferată, care nu este prevăzută nici cu barieră, nici cu dispozitive de semnalizare acustică sau luminoasă, ci doar cu Crucea Sfântului Andrei.

Victimele accidentului sunt din localităţile ieşene Glodeni şi Ţibana şi se îndreptau, într-un convoi de trei maşini, în care se aflau 30 de persoane, către localitatea Breazu, unde ar fi trebuit să ajute la culegerea viei unui cunoscut.

Prima maşină din convoi a trecut de calea ferată, iar cea de-a doua, a cărui şofer a încercat să forţeze trecerea, a fost lovită în plin de tren şi târâtă aproximativ 600 de metri. Potrivit ziaruldeiasi.ro, mare parte din victimele accidentului, printre care şi un copil de 3 ani, erau rude cu pasagerii din primul autoturism.

Trecerea dublă la nivel cu calea înspre localitatea Uricani, acolo unde a avut loc accidentul, este semnalizată doar acustic şi luminos, fără bariere. Vizibilitatea proastă pentru şoferi şi denivelările din pasaj au condus la producerea, în acelaşi loc, a unui accident foarte grav şi în martie 2012.

Pe aceeaşi temă:

Cele mai teribile accidente din România. Catastrofa feroviară de la Scânteia, în urma căreia 14 persoane au decedat, s-ar putea repeta pe drumurile judeţului Iaşi

Maşină lovită de tren la ieşirea din Iaşi. Trei oameni au murit

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite