Trafic de ţigări în ton cu tehnologia. Dronă cu ţigări interceptată în aer la graniţa dintre România şi Moldova

Trafic de ţigări în ton cu tehnologia. Dronă cu ţigări interceptată în aer la graniţa dintre România şi Moldova

Poliţiştii de frontieră depistează tot mai des drone care aduc ţigări de contrabandă din Moldova FOTO

O dronă ce transporta o cantitate importantă de ţigări a fost interceptată, serile trecute, de către reprezentanţii Poliţiei de Frontieră din Iaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Captura oamenilor legii a fost realizată în comuna Golăieşti, acolo unde, în timpul unei misiuni de rutină, poliţiştii au observat o maşină din care a coborât un bărbat. Deoarece li s-a părut suspectă prezenţa persoanei în zonă, poliţiştii de frontieră au urmărit persoana auzind, câteva minute mai târziu, un zgomot specific unei drone. Ulterior, cu aparatura de vedere pe timp de noapte, poliţiştii au observat şi cum drona a traversat frontiera din Republica Moldova în România. 

“S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au observat cum a fost lansat un colet de mici dimensiuni în apropierea frontierei de stat, care ulterior a fost preluat de către bărbatul care aştepta in zonă”, au transmis poliţiştii de frontieră din Iaşi. 

Aceştia l-au somat pe bărbat, însă au fost nevoiţi să două focuri de avertisment în plan vertical pentru a-l opri. 

„În urma acţiunii persoana în cauză a fost retinută, iar la cercetări s-a stabilit că este cetăţeanul român Ionuţ B., în vârstă de 31 de ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi. De asemenea, în coletul de mici dimensiuni au fost descoperite 7.000 ţigarete (350 de pachete) de provenienţă Republica Moldova, în valoare  de 3.500 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării”, au mai arătat poliţiştii. 

Bărbatul a declarat că a fost contactat de un cetăţean din Republica Moldova, care i-a propus, ca în schimbul sumei de 200 de lei, să preia ţigările din extravilanul localităţii Podu Jijiei şi ulterior să le transporte în municipiul Iaşi. Cu aceeaşi ocazie, cetăţeanul moldovean i-a înmânat lui Ionuţ B. un telefon mobil, pentru a putea comunica  mai usor şi s-au deplasat în localitatea Podu Jijiei pentru a vedea locaţia unde drona urma să lanseze coletul cu ţigări.

citeste totul despre: