Topul celor mai amuzante nume de familie din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Surs foto: ph-online.ro
Surs foto: ph-online.ro

Alegerea prenumelui este de multe ori o misiune dificilă pentru părinţi, care încearcă să găsească o soluţie potrivită, astfel încât să nu-i dezamăgească pe copii mai târziu. O situaţie mai dificilă este atunci când numele, moştenit din neam în neam, este cel puţin dubios şi amuzant.

Suntem obişnuiţi cu nume de familie uzuale precum Ionescu, Popescu sau Popa, motiv pentru care nici nu reacţionăm când le auzim. Pe lângă aceste nume cunoscute deja de toată lumea, în România există o întreagă listă cu nume de familie pe care nimeni nu ar vrea să le poarte şi care ne face să schiţăm măcar un zâmbet când le auzim. 

Greu de crezut, dar mii de români au nume de animale, păsări, ţări, fructe, instrumente muzicale, culori şi copaci. Motiv pentru care, anual, cei care poartă cele mai ciudate nume de familie din România îşi depun actele pentru schimbarea numelui.

Iată o parte din lista cu cele mai ciudate nume de familie din România: Bucilă, Păsărică, Bucă, Coi, Mortu, Pipi, Curu, Bounegru, Boubătrân, Puţică, Regulatu, Sfârc, Găinaţ, Bulan, Glonţ, Gunoi, Jegu, Nespălatu, Găleată, Castron, Belibou, Labă, Flocea, Sulică, Muia, Oasenegre, Muc, Pişu, Beţivu, Pârţan, Pizdelea, Curu, Oasenegre, Întuneric, Râmurel, Sfeclă, Potrivitu, Pufulete, Brânză, Poşircă, Lacrimă, Speranţa, Grivei, Bunică, Gagiu, Ciumac, Aristotel, Sarcină, Slănină, Stricatu. 

Vorbim despre nume de familie, nu de prenume, astfel că este greu de aflat de unde a pornit un întreg neam care să poarte astfel de nume caraghioase.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite