Top 5 cele mai scumpe tablouri vândute vreodată. Care este opera vândută cu 450 de milioane de dolari

Top 5 cele mai scumpe tablouri vândute
vreodată. Care este opera vândută cu 450 de milioane de dolari

Salvator Mundi, cea mai scumpă operă vândută vreodată FOTO Guliver / Getty Images / Carl Court

Primele 5 lucrări de artă vândute la licitaţiile publice însumează peste 1 miliard de dolari. Opera de artă de pe primul loc a fost adjudecată anul trecut.

Locul 5. Numărul 17A – o operă de artă semnată de Jackson Pollock, realizată în 1948. În 2015, tabloul a fost vândut cu 200 de milioane de dolari de către Fundaţia David Geffen. 


 
Locul 4. Când te măriţi? – o operă de artă semnată de Paul Gaugain, realizată în 1892. În 2014, tabloul a fost vândut cu 2013 către statul Qatar. 


 
Locul 3. Jucătorii de cărţi – o operă de artă semnată de Paul Cezanne, realizată la finele secolului XIX. Lucrarea a fost cumpărată tot de statul Quatar, cu 270 de milioane de dolari, în 2011. 


 
Locul 2. Interchanged – operă de artă realizată de Willem de Kooning şi cumpărată cu peste 300 de milioane de dolari de omul de afaceri Kenneth C. Griffin. 


 
Locul 1. Salvator Mundi – de Leonardo da Vinci. Opera realizată în secolul XVI a fost cumpărată cu peste 450 de milioane de dolari de Departamentul de cultură şi turism din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite. Lucrarea a fost vândută de Dmitry Rybolovlev, om de afaceri rus, patronul echipei AS Monaco.


FOTO: Wikipedia

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: