Tipuri de îngrăşăminte pentru plantele crescute în locuinţă şi regulile după care se administrează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plantele din ghiveci dispun de un spaţiu redus de unde îşi pot procura hrana, de aceea pământul folosit ar trebui să le asigure suficiente elemente nutritive.

Pământul din ghiveci devine sărac din punct de vedere nutritiv pentru plante, din cauza procesului de spălare din timpul udării repetate. Astfel, plantele sunt lipsite de azot, fosfor, potasiu şi alte microelemente. Echilibru se poate stabili doar prin adaosul de îngrăşăminte suplimentare sau prin schimbarea pământului.

Atunci când administrăm îngrăşăminte este important să ţinem cont de câteva reguli. În primul rând elementele nutritive suplimentare se administrează numai plantelor sănătoase şi care au o foarte bună înrădăcinare. Potrivit specialiştilor, cea mai bună perioadă pentru îngrăşare este din martie până în septembrie, când plantele cresc cu rapiditate.

Pământul din ghiveci trebuie să fie umed în momentul administrării îngrăşământului, în caz contrar rădăcinile plantelor vor suferi arsuri. Concentraţia de soluţie de îngrăşăminte suportată de cele mai multe plante este de 0,1-0,3%, saua 1-3 grame îngrăşământ la litrul de apă. Pentru plantele tinere se asigură o contitate mai redusă se îngrăşământ, iar aplicarea se face săptămânal.

Pentru plantele de cameră să pot folosi şi îngrăşăminte organice precum gunoiul de păsări, făina de oase sau mraniţa. Se poate folosi ca îngrăşământ şi apa rezultată din spălarea cărnii grase şi a peştelui, însă ea trebuie filtrată pentru a elimina bucăţile mari de carne care pot genera un miros neplăcut.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite