Tiberiu Brăilean a murit. Unul dintre cei mai cunoscuţi profesori universitari din Iaşi se afla în comă profundă de două zile

Tiberiu Brăilean a murit. Unul dintre cei mai cunoscuţi profesori universitari din Iaşi se afla în comă profundă de două zile

Profesorul universitar Tiberiu Brăilean FOTO Ziarul de Iaşi

Profesorul universitar Tiberiu Brăilean, fost cadru didactic al Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor din Iaşi, a murit la vârsta de 55 de ani.

Tiberiu Brăilean, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi profesori de Economie din Iaşi, a decedat în cursul dimineţii de duminică, 8 martie, la Spitalul "Sfântul Spiridon", în urma unui stop-cardiorespirator.

Cadru didactic activ până în urmă cu câteva zile, la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii "Al. I. Cuza", profesorul universitar doctor Tiberiu Brăilean a fost internat la spital, în stare gravă, în cursul zilei de marţi, 3 martie. De vineri, a intrat în comă profundă.

Potrivit apropiaţilor, suferea de mai multă vreme de probleme grave de sănătate, fiind nevoit să respire în timpul crizelor cu ajutorul unui tub de oxigen. Pe 9 ianuarie, împlinise 55 de ani.

În afară de activitatea didactică, Tiberiu Brăilean s-a implicat activ în politică, fiind una dintre figurile cele mai cunoscute în Iaşi, datorită poziţiilor sale tranşante vizavi de problemele mari ale oraşului. În timpul mandatului de consilier local, din perioada 2004-2008, a fost unul dintre cei mai înverşunaţi adversari ai primarului Gheorghe Nichita. În intervalul 2000-2004 a ocupat un loc în cadrul Consiliului Judeţean Iaşi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările