„The Texas Chain Saw Massacre“ în variantă moldovenească. Un tânăr din Iaşi a sărit cu drujba la poliţişti de teamă să nu fie internat „la nebuni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspirat parcă din filmele de groază, un ieşean a sărit cu o drujbă la poliţiştii care voiau să îl calmeze. Când agresorul a şi pornit instrumentul, oamenii legii şi-au dat seama că nu e de glumă cu acesta şi au scos pistolul din dotare.

Ieşeanul Florin Panţîru a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătorie pentru o faptă comisă în noaptea de 2 spre 3 ianuarie 2016.

Potrivit rechizito­riului, în acea noapte, poliţiştii din Ciurea au fost anunţaţi de o tânără că fraţii ei mai mari se bat folosind cuţite, existând riscul de a se omorî unul pe celălalt. Trei agenţi de po­liţie au plecat spre locul faptei, fiind întâm­pinaţi de mama celor doi bătăuşi. Poliţiştii i-au găsit pe fraţii Panţîru în stare de ebrietate, fiind însă surprinşi de prezenţa poliţiştilor deoarece, între timp, se liniştiseră. Unul dintre agenţi le-a spus fraţilor că, dacă mai fac scandal, îi vor duce la spitalul de psihiatrie, după care poliţiştii au ieşit din casă, fiind conduşi de mama celor doi scandalagii. La 2-3 trei metri de casă, agenţii l-au văzut pe Florin Panţîru cum vine spre ei cu o drujbă în mână. Tânărul a strigat către poliţişti: „Vă tai picioarele, vă omor!“.

„Iniţial, drujba aflată asupra inculpatului nu era în stare de funcţionare, însă Panţîru Florin trăgând sistemul de pornire, după 2-3 încercări, a reuşit să pornească motorul utilajului. În timp ce accelera motorul aparatului care scotea scântei, inculpatul Panţîru Florin continua să strige către poliţişti «vă tai picioarele, vă omor», îndreptându-se către ei, între tânăr şi agenţi fiind o distanţă de circa 5-6- metri“, se arată în rechizitoriu.

Panţîru s-a liniştit abia după ce unul dintre agenţi a tras focuri de armă în plan vertical. Ulterior acestor scene, el a fost dus la Iaşi, unde, audiat de procurori, a susţinut că a vrut să se apere.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite