Test de cultură generală din domeniul ştiinţei. În ce ţară s-a născut Marie Curie?

Test de cultură generală din domeniul ştiinţei. În ce ţară s-a născut Marie Curie?

Marie Curie

Vă propunem un test de cultură generală din domeniul ştiinţei. Ne puteţi scrie la secţiunea de comentarii câte dintre răspunsuri aţi ştiut.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. Care este al doilea element din tabelul lui Mendeleev? 
a) Heliu 
b) Hidrogen 
c) Litiu 
 
2. În ce ţară s-a născut Marie Curie?
a) Franţa 
b) Polonia 
c) Anglia 
 
3. Cine a câştigat pentru prima dată Premiul Nobel pentru Fizică?
a) Wilhelm Conrad Röntgen
b) Albert Abraham Michelson
c) Wilhelm Wien
 
4. Cine a descoperit radioactivitatea?
a) Alfred Nobel 
b) Pierre Curie 
c) Henri Becquerel 
 
5. Cine este întemeietorul teoriei Big Bang?
a) Georges Lemaître
b) Galileo Galilei 
c) Emmy Noether
 
6. Cine a inventat termometrul cu mercur?
a) Gabriel Fahrenheit 
b) Joseph Black
c) Antoine Lavoisier
 
7. Ce naţionalitatea avea inventatorul paratrăsnetului?
a) Francez
b) Englez
c) American
 
8. Cine a inventat barometrul?
a) Giordano Bruno 
b) James Watt 
c) Evanghelista Torricelli 
 
9. Care dintre următoarele elemente sunt radioactive?
a) Dubniu 
b) Rubidiu 
c) Cesiu 
 
10. Unde s-a născut Arhimede?
a) Atena 
b) Siracusa 
c) Corint 
 
Răspunsuri corecte: 1 – a, 2 – b, 3 – a, 4 – c, 5 – a, 6 – a, 7 – c, 8 – c, 9 – a, 10 – b.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările