Test de cultură generală despre războaie moderne. Cine conducea URSS în timpul Războiului din Vietnam

Test de cultură generală despre războaie moderne. Cine conducea URSS în timpul Războiului din Vietnam

Vă propunem un test de cultură generală despre războaiele care au avut loc în secolele XX-XXI. Ne puteţi scrie la secţiunea de comentarii câte dintre răspunsuri aţi ştiut.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. În ce oraş a fost ucis Franz Ferdinand, eveniment ce a stat la începerea Primului Război Mondial?
a) Belgrad
b) Berlin 
c) Sarajevo 

2. Cine a sprijinit Vietnamul de Nord, în timpul Războiului din Vietnam?
a) China şi Rusia
b) Japonia şi China
c) Rusia şi Coreea de Nord 

3. În ce an a murit Slobodan Milošević, fost preşedinte iugoslav acuzat de crime de război?
a) 2000
b) 2010
c) 2006

4. La ce dată a început al Doilea Război Mondial?
a) 1 iunie 1940 
b) 1 septembrie 1939
c) 1 februarie 1939

5. În ce an a început Războiul din Afghanistan?
a) 2002
b) 2001
c) 2004

6. În ce an a intrat a realizat România primul atac al său din cel de-al Doilea Război Mondial?
a) 1940
b) 1941
c) 1942

7. Cine era preşedintele SUA în timpul Invaziei din Irak?
a) Bill Clinton
b) George W. Bush 
c) Barrack Obama 

8. În ce an a început Războiul Civil din Siria, eveniment care nu s-a încheiat?
a) 2011
b) 2013
c) 2015

9. În ce an s-a încheiat armistiţiul care a dus la încheierea Războiului din Corea?
a) 1948
b) 1951
c) 1953

10. Cine era conducătorul URSS în timpul Războiului din Vietnam?
a) Nikita Hruşciov
b) Leonid Brejnev
c) Iuri Andropov

Răspunsuri corecte: 1 – c, 2 – a, 3 – c, 4 – b, 5 – b, 6 – b, 7 – b, 8 – a, 9 – c, 10 – b. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: