Test de cultură generală despre pictori celebri. Cine este autorul celei mai scumpe lucrări vândute vreodată

Test de cultură generală despre pictori celebri. Cine este autorul celei mai scumpe lucrări vândute vreodată

Vincent van Gogh, unul dintre marii pictori ai lumii

Vă propunem un test de cultură generală despre viaţa şi opera unora dintre cei mai importaţi pictori ai lumii. Ne puteţi scrie la secţiunea de comentarii câte dintre răspunsuri aţi ştiut.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. În ce ţară a murit Vicent van Gogh?
a) Olanda
b) Franţa 
c) Belgia 
 
2. Cine este autorul lucrării „Primăvara”, expusă în Galeria Uffizi?
a) Matisse
b) Boticelli 
c) Rembrand 
 
3. După care dintre următorii pictori a fost denumită o afecţiune medicală?
a) Henri de Toulouse Lautrec
b) Edgar Degas 
c) Claude Monet 
 
4. Cine este autorul lucrării Guernica?
a) Picasso 
b) de Goya 
c) Dali 
 
5. Ce pictor a realizat lucrarea „Carul cu boi”?
a) Tonitza
b) Grigorescu 
c) Aman 
 
6. Cine este autorul lucrării care s-a vândut cel mai scump la o licitaţie publică?
a) Leonardo da Vinci 
b) Pablo Picasso 
c) Vicent van Gogh 
 
7. În ce oraş se află celebra lucrarea „Cina cea de taină”, realizată de da Vinci?
a) Paris
b) Vatican
c) Milano
 
8. Cu ce curent este asociat Pierre Auguste Renoir?
a) baroc
b) impresionist
c) suprarealism 
 
9. În ce oraş s-a născut Coreliu Baba?
a) Bucureşti 
b) Iaşi 
c) Craiova
 
10. Cine este autorul celebrei lucrări „Mâncătorii de cartofi”?
a) Edgar Degas 
b) Paul Cezanne 
c) Vicent van Gogh 
 
Răspunsuri corecte: 1 – b, 2 – b, 3 – a, 4 – a, 5 – b, 6 – a, 7 – c, 8 – b, 9 – c, 10 – c. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: