Test de cultură generală despre muzicieni. Cine compus melodia de la începutul emisiunii Teleenciclopedia

Test de cultură generală despre muzicieni. Cine compus melodia de la începutul emisiunii Teleenciclopedia

Foto: Arhivă festivalul Amara

Vă propunem un test de cultură alcătuit din întrebări din lumea muzicală. Ne puteţi scrie la secţiunea de comentarii câte dintre întrebări aţi ştiut.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. Cum îl cheamă pe solistul trupei Metallica?
a) James Hatfield
b) Axl Rose
c) Bruce Dickinson 
 
2. Cu ce melodie a câştigat Eurovision trupa ABBA?
a) Gimme, Gimme, Gimme
b) Waterloo
c) The winner takes it all 
 
3. În ce ţară s-au născut membrii trupei Bee Gees?
a) Anglia 
b) SUA
c) Australia 
 
4. La ce vârstă a murit Michael Jackson?
a) 50
b) 44
c) 58
 
5. Din ce ţară provine trupa Rammstein?
a) Suedia 
b) Germania 
c) Finlanda
 
6. Din coloana sonoră a cărui film a făcut parte o melodie a naistului român Gheorghe Zamfir?
a) Pulp Fiction 
b) Jackie Brown 
c) Kill Bill 
 
7. Cine a compus muzica serialului de televiziune Game of Thrones?
a) James Horner
b) Hans Zimmer 
c) Ramid Djawadi
 
8. Ce artist a făcut celebră melodia „Non, je ne regrette rien”?
a) Yves Montand 
b) Charles Aznavour 
c) Edith Piaf 
 
9. Cine a compus celebra melodie folosită la începutul emisiunii Teleenciclopedia?
a) Charlie Chaplin 
b) Nicolae Kirculescu 
c) Ciprian Porumbescu 
 
10. Cine a compus melodia „Ani de liceu”?
a) Florin Bogardo 
b) Nicolae Corjos 
c) Stela Enache 
 
Răspunsuri corecte: 1 – a, 2 – b, 3 – a, 4 – a, 5 – b, 6 – c, 7 – c, 8 – c, 9 – b, 10 – a.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: