Test de cultură generală despre marile religii ale lumii. Care este confesiunea religioasă predominantă în SUA

Test de cultură generală despre marile religii ale lumii. Care este confesiunea religioasă predominantă în SUA

FOTO EPA – EFE / Ibrahim Noufal / 1 iun 2019

Vă propunem un test de cultură generală alcătuit din întrebări despre cele mai importante religii din lume. Ne puteţi scrie la secţiunea de comentarii la câte întrebări aţi ştiut răspunsul.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. Cine este creatorul universului în viziunea hinduiştilor? 
a) Brahman 
b) Veda
c) Şiva
 
2. Care este cea mai răspândită religie din lume?
a) Budismul
b) Creştinismul 
c) Islam
 
3. Cât durează Ramadanul?
a) O săptămână 
b) O lună 
c) Trei zile 
 
4. Care este confesiunea religioasă predominantă în SUA?
a) Protestantă 
b) Catolică
c) Ortodoxă
 
5. Cine e considerat primul papă al creştinătăţii?
a) Papa Petru 
b) Papa Lin 
c) Papa Evarist 
 
6. În ce an a avut loc Marea Schismă?
a) 998
b) 1054
c) 1225
 
7. Cum este religia tradiţională a Japoniei?
a) Hinduismul 
b) Budismul 
c) Şintoismul 
 
8. Care este ţară cu cei mai mulţi musulmani?
a) Turcia
b) Indonezia 
c) Arabia Saudită 
 
9. Care este cea mai mare catedrală din lume?
a) Basilica Sfântul Petru
b) Catedrala din Sevilla
c) Catedrala din Milano 
 
10. În ce zi sărbătoresc ortodocşii Sfântul Ilie?
a) 22 iulie 
b) 20 iulie 
c) 25 iulie 
 
Răspunsuri corecte: 1 -a, 2 – b, 3 – b, 4 – a, 5 – a, 6 – b, 7 – c, 8 – b, 9 – a, 10 – b. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: