Test de cultură generală despre marii exploratori ai lumii. Cum se numeşte al doilea om care a păşit pe Lună

Test de cultură generală despre marii exploratori ai lumii. Cum se numeşte al doilea om care a păşit pe Lună

Neil Armstrong este primul om care a păşti pe Lună. Dar cine este al doilea?

Vă propunem un test de cultură generală despre mari exploratori au lumii. Ne puteţi scrie la secţiunea de comentarii câte dintre răspunsuri aţi ştiut.

Ştiri pe aceeaşi temă

1.    Unde a dispărut Roald Amundsen, explorator norvegian?
a)    Groenlanda
b)    Alaska
c)    Arctica

2.    În ce judeţ s-a născut Grigore Antipa?
a)    Constanţa
b)    Botoşani
c)    Ilfov

3.    Alături de cine a păşit pe luna Neil Armstrong?
a)    David Scott
b)    Michael Collins
c)    Buzz Aldrin

4.    Pe teritoriul cărei ţări s-a născut Cristofor Columb?
a)    Italia
b)    Spania
c)    Portugalia

5.    Ce naţionalitate are militarul după numele căruia a fost botezat Vârful Everest?
a)    belgian
b)    englez
c)    francez

6.    Cât timp a petrecut în spaţiu Yuri Gagarin, primul om care a ajuns în spaţiu?
a)    1 oră şi 48 de minute
b)    52 de minute
c)    3 ore şi 55 de minute

7.    Care a fost primul om care a ajuns pe Vf. Everest?
a)    Sir Edmund Hillary
b)    George Everest
c)    Reinhold Messner

8.    Cine a condus pentru prima dată o expediţie în jurul lumii
a)    Vasco da Gama
b)    Amerigo Vespuci
c)    Fernando Magellan

9.    Cine este prima sexagenară din lume care a atins, pe schiuri, cele două poluri ale lumii într-un singur an?
a)    Junko Tabei
b)    Maria Uca Marinescu
c)    Maya Sherpa

10.    Cine este cuceritorul Imperiului Incaş
a)    Fernando Pizzaro
b)    Hernan Cortez
c)    Pytheas

Răspunsuri corecte: 1 – c, 2 – b, 3 – c, 4 – a, 5 – b, 6 – a, 7 – a, 8 – c, 9 – b, 10 – a.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: