Test de cultură generală despre invenţii. Cine a inventat aspiratorul?

Test de cultură generală despre invenţii. Cine a inventat aspiratorul?

FOTO RF 123

Vă propunem un test de cultură generală alcătuit din întrebări despre invenţii mai puţin cunoscute. Ne puteţi scrie la secţiunea de comentarii câte dintre răspunsuri aţi ştiut.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. Cine a inventat creionul? 
a) Conrad Gesner
b) Oda Nobunaga
c) Leonardo da Vinci

2. Cine a inventat rigla de calcul?
a) Wilhelm Schickard
b) William Oughtred
c) Pierre Vernier

3. Cine a inventat oala sub presiune?
a) Denis Papin
b) Thomas Savery
c) Otto vin Guericke

4. Cine inventat maşina de însămânţat?
a) Bartolomeo Cristofori
b) John Shore
c) Jethro Tull 

5. Cine inventat stetoscopul?
a) Robert Stirling
b) Karl Drais
c) René Laënnec

6. Cine a inventat revolverul?
a) Samuel Colt 
b) Joseph Henry 
c) Thomas Davenport 

7. Cine a inventat aspiratorul?
a) John Hyatt
b) Ives W. McGaffney
c) Thomas Adams 

8. Cine a inventat bicicleta?
a) John Kemp Starley
b) Tolbert Lanston
c) Ottmar Mergenthaler 

9. Cine a inventat telecomanda?
a) Nikola Tesla
b) Charles Curtis 
c) Hiram Bingham

10. Cine a inventat motorul cu reacţie?
a) Henri Coandă 
b) Georges Claude
c) Glenn Curtiss

Răspunsur corecte: 1 – a, 2 – b, 3 – a, 4 – c, 5 – c, 6 – a, 7 – b, 8 – a, 9 – a, 10 – a. 





Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: