Test de cultură generală despre genetică şi medicină. Cine a descoperit structura ADN?

Test de cultură generală despre genetică şi medicină. Cine a descoperit structura ADN?

Test de cultură generală despre genetică

Vă propunem un test de cultură generală cu întrebări despre genetică şi medicină. Ne puteţi scrie la secţiunea de comentarii câte răspunsuri aţi ştiut.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. Ce era în viaţa de zi cu zi Gregor Mendel, considerat părintele geneticii?
a) chimist
b) marinar
c) călugăr

2. Cu cine era văr savantul Francis Galton?
a) Regina Victoria
b) Charles Darwin
c) Niel Bohr

3. Cine a fost partenerul lui James Watson, unul dintre oamenii de ştiinţă care a descoperit structura ADN?
a) Theodor Boveri
b) Francis Crick
c) Salvador Luria

4. În ce an a începutul Proiectul "Genomul uman"?
a) 1980
b) 1990
c) 2003

5. De unde provine hormonul insulina?
a) insulele lui Langerhans
b) tiroida
c) ficat

6. Cine a descoperit agentul patogen al tuberculozei?
a) Robert Koch
b) Ivan Pavlov
c) Paul Ehrlich

7. Cine a descoperit grupele sanguine?
a) Otto Heinrich Warburg
b) Karl Landsteiner
c) Otto Loewi

8. Cum s-a numit primul mamifer din istorie care a fost clonat?
a) Laika
b) Sam
c) Dolly

9. Cine a descoperit genele split?
a) Richard J. Roberts, Phillip A. Sharp
b) Alfred G. Gilman, Martin Rodbell
c) Erwin Neher, Bert Sakmann

10. Cine a scris „Gena egoistă”?
a) Siddhartha Mukherjee
b) Richard Dawkins
c) Stephen Hawking

Răspunsuri corecte:
1 – c, 2 – b, 3 – b, 4 – b, 5 – a, 6 – a, 7 – b, 8 – c, 9 – a, 10 – b.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: