Test de cultură generală despre fotbalişti. În ce localitate s-a născut Hagi?

Test de cultură generală despre fotbalişti. În ce localitate s-a născut Hagi?

Gheorghe Hagi, într-o imagine din timpul Campionatului Mondial din 1998

Vă prezentăm un test de cultură generală cu întrebări despre fotbalul din România. La secţiunea comentarii ne puteţi scrie câte răspunsuri aţi ştiut.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. În ce an a ajuns echipa naţională de fotbal a României în sferturile de finală ale Campionatului Mondial?
a) 1990
b) 1994
c) 1998
 
2. În ce localitate s-a născut Gheorghe Hagi?
a) Constanţa 
b) Năvodari 
c) Săcele 
 
3. Care dintre următorii fotbalişti români a jucat la jucat la Barcelona?
a) Gheorghe Popescu 
b) Adrian Ilie 
c) Adrian Mutu
 
4. De la ce echipă din Bucureşti a fost transferat în străinătate Adrian Mutu?
a) Steaua Bucureşti 
b) Dinamo Bucureşti 
c) Sportul Studenţesc 
 
5. La care dintre următoarele echipe de club a jucat Cristian Chivu?
a) Juventus Torino 
b) Napoli 
c) Ajax Amsterdam 
 
6. Cu ce echipă naţională a pierdut barajul de calificare la Campionatul Mondial din 2002?
a) Slovacia
b) Croaţia 
c) Slovenia 
 
7. Care dintre următorii fotbalişti a înscris un gol în meciul dintre România şi Anglia, de la Campionatul Mondial din 1998?
a) Adrian Ilie 
b) Gheorghe Hagi 
c) Viorel Moldovan 
 
8. Care dintre următorii fotbalişti a jucat atât la Steaua cât şi la Dinamo Bucureşti?
a) Daniel Pancu 
b) Ionel Dănciulescu 
c) Claudiu Niculescu 
 
9. Cine antrena echipa Stelei, în 1986, când formaţia a câştigat Cupa Campionilor Europeni?
a) Emerich Enei 
b) Anghel Iordănescu 
c) Mircea Lucescu 
 
10. Cine a marcat un gol pentru România în meciul disputat cu Argentina, în 1994, la Campionatul Mondial?
a) Gheorghe Hagi 
b) Ilie Dumitrescu 
c) Adrian Ilie 
 
Răspunsuri corecte: 1 – b, 2 – c, 3 – a, 4 – b, 5 – c, 6 – c, 7 – c, 8 – b, 9 – a, 10 – a şi b. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: