Test de cultură generală despre daci. Ce ritual funerar aveau?

Test de cultură generală despre daci. Ce ritual funerar aveau?

Dacia din timpul lui Burebista www.istorie-pe-scurt.ro

Vă propunem un test de cultură generală despre daci şi cultura dacică. Ne puteţi scrie la secţiunea de comentarii a acestui articol câte dintre răspunsuri aţi ştiut.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. În ce an a murit Burebista?
a) 82 î.Hr. 
b) 44 î.Hr. 
c) 44 d.Hr. 
 
2. Cum se numea zeul suprem al dacilor?
a) Zamolxis
b) Dromichete
c) Zeus
 
3. Cum se numea cetatea fortificată pe teritoriul căreia se află azi localitatea Zeicani, loc al unor lupte dintre daci şi romani?
a) Sarmisegetusa
b) Tapae 
c) Histria 
 
4. Între ce ani a avut loc primul război dintre dacii conduşi de regele Decebal şi romanii de împăratul Traian?
a) 88-90
b) 101-102
c) 105-106
 
5. În ce an a devenit Decebal rege al Daciei?
a) 78
b) 85
c) 100
 
6. Pe cine a susţinut Burebista în timpul unuia dintre războaiele civile de la Roma?
a) Cezar
b) Caius Crassus
c) Pompei 
 
7. Cine a fost mare preot al Daciei în timpul lui Burebista?
a) Deceneu 
b) Iordanes
c) Comosicus
 
8. În ce secol se presupune că a avut loc retragerea romană din Dacia?
a) secolul II
b) secolul III
c) secolul IV 
 
9. În timpul cărui rege Dacia a ajuns la cea mai mare întindere a sa?
a) Burebista 
b) Decebal 
c) Deceneu
 
10. În ce consta ritualul funerar al dacilor?
a) incinerarea 
b) înhumare 
c) aruncarea cadavrelor în apă 
 
Răspunsuri corecte: 1 – b, 2 – a, 3 – b, 4 – b, 5 – b, 6 – c, 7 – a, 8 – b, 9 – a, 10 – a. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: