Test de cultură generală despre conflagraţiile moderne. Când s-a încheiat Războiul din Vietnam

Test de cultură generală despre conflagraţiile moderne. Când s-a încheiat Războiul din Vietnam

Masacrul de la Katyn

Vă propunem un test de cultură generală cu întrebări caree abordează marile războaie recente cu care s-a confruntat omenirea.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. Când a început Primul Război Mondial?
a) 28 iulie 1914 
b) 1 septembrie 1914
c) 1 aprilie 1914
 
2. Cine a sprijinit Coreea de Nord în timpul războiul cu Coreea de Sud?
a) Japonia
b) China
c) SUA
 
3. Care a fost numele de cod al operaţiunii nemţilor de invadare a URSS?
a) Barbarossa 
b) Domnişoara doctor
c) Sonia 
 
4. Când s-a încheiat Războiul din Vietnam?
a) 1975
b) 1980
c) 1960
 
5. În ce an a avut loc Masacrul de la Katyn?
a) 1939
b) 1940
c) 1941
 
6. Prin invazia cărei ţări a început Al Doilea Război Mondial?
a) Polonia
b) Austria 
c) Cehoslovacia
 
7. Câte persoane se estimează că au murit în timpul bătăliei de la Stalingrad?
a) 500.000
b) 3.000.000
c) 100.000
 
8. În ce an a fost condamnat Slobodan Miloşevic pentru crime împotriva umanităţii?
a) 2009
b) 1999
c) 1997
 
9. În ce an a intrat România în Primul Război Mondial?
a) 1914
b) 1915 
c) 1916 
 
10. Care dintre următoarele ţări a fost implicată în Răzbiul de Şase Zile?
a) Israel 
b) Franţa 
c) România 
 
Răspunsuri corecte: 1 – a, 2 – b, 3 – a, 4 – a, 5 – b, 6 – a, 7 – b, 8 – b, 9 – c, 10 – a. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: