Test de cultură generală despre astronomie. În ce an a ajuns căţeluşa Laika în spaţiu?

Test de cultură generală despre astronomie. În ce an a ajuns căţeluşa Laika în spaţiu?

Căţeluşa Laika FOTO AFP Mladen Antonov

Vă propunem un test de cultură generală alcătuit din întrebări despre astronomie. Ne puteţi scrie la secţiunea de comentarii câte dintre răspunsuri aţi ştiut.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. Cine a descoperit planeta Uranus?
a) ‎William Herschel‎
b) Galileo Galilei 
c) Clyde William Tombaugh

2. Care este cel mai mare satelit natural al lui Pluto?
a) Europa 
b) Phobos 
c) Charon 

3. Care este a doua cea mai apropiată planetă de Soare?
a) Mercur 
b) Venus 
c) Marte 

4. În ce an a ajuns primul om pe Lună?
a) 1955
b) 1967
c) 1969

5. Satelitul cărei planete este Deimos?
a) Saturn 
b) Marte
c) Jupiter 

6. Care cel mai inalt varf cunoscut din sistemul solar?
a) Everest
b) Muntele Olimp, de pe Marte
c) Muntele Syria, Marte 

7. Satelitul cărei planete este Europa?
a) Venus 
b) Jupiter 
c) Marte 

8. Ce sistem de stele se mai numeşte Bungula?
a) Alpha Centauri 
b) Beta Tucanae 
c) Alcor 

9. Care este cel mai mare satelit al planetei Saturn?
a) Titan 
b) Dione
c) Rhea 

10. În ce an a ajuns căţeluşa Laika în spaţiu?
a) 1954
b) 1957
c) 1959 

Răspunsuri corecte: 1 – a, 2 – c, 3 – b, 4 – c, 5 – b, 6 – b, 7 – b, 8 – a, 9 – a, 10 – b. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: