Test de cultură generală: capitalele statelor ex-sovietice

Test de cultură generală: capitalele statelor ex-sovietice

După destrămarea URSS au apărut 15 state independente FOTO Adevărul

Vă propunem un test de cultură generală despre capitalele statelor care au făcut parte din Uniunea Sovietică. Ne puteţi scrie la secţiunea comentarii câte dintre răspunsuri aţi ştiut.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. Care este capitala Estoniei?
a) Riga 
b) Tallinn
c) Tbilisi 

2. Care este capitala statului Kazahstan?
a) Astana 
b) Soci 
c) Aktobe

3. Care este capitala statului Kârgâzstan
a) Batken
b) Bişkek
c) Talas

4. Care este capitala statului Tadjikistan?
a) Duşanbe
b) Karotegin
c) Sughd

5. Care este capitala statului Turkmenistan?
a) Ashgabat
b) Balkan 
c) Ahal

6. Care este capitala statului Uzbekistan?
a) Bukhara
b) Namangan
c) Tashkent

7. Care este capitala statului Belarus?
a) Riga
b) Oslo 
c) Minsk

8. Care este capitala Letoniei?
a) Reykyavik 
b) Riga 
c) Vilnius 

9. Care este capitala Armeniei?
a) Baku 
b) Kiev 
c) Erevan 

10. Care este capitala statului Azerbaidjan?
a) Gobustan 
b) Baku 
c) Kura

Răspunsuri corecte: 1 – b, 2 – a, 3 – b, 4 – a, 5 – a, 6 – c, 7 – c, 8 – b, 9 – c, 10 – b. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: