Terapie psihologică pentru femeia sfâşiată de câini. Medic: „Victima nu se poate odihni, are coşmaruri”

Terapie psihologică pentru femeia sfâşiată de câini. Medic: „Victima nu se poate odihni, are coşmaruri”

Elena Tudosă este internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi FOTO Iulia Ciuhu

Ieşeanca sfâşiată de o haită de câini duminică dimineaţa este consiliată psihologic pentru a depăşi frica de care este stăpânită.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elena Tudosă, femeia care a ajuns la spital cu 40 de muşcături de câine pe corp, este în afara oricărui pericol.
 
Potrivit medicilor, cu toate că starea pacientei este ameliorată, aceasta trebuie consiliată psihologic pentru că nu poate dormi liniştită. Victima visează că este atacată de câini şi nu se poate odihni. Din această cauză, un psiholog al Spitalului de Boli Infecţioase a început să facă terapie cu victima, în speranţă că va trece peste momentele dificile.
 
„Evoluţia pacientei este bună, nu mai vorbim de riscuri în acest moment. Totuşi, victima primeşte sprijin psihologic pentru că nu poate dormi bine, din cauză că are coşmaruri. O astfel de traumă sigur că are nişte efecte psihologice pentru cel în cauză“, a arătat dr. Mihnea Hurmuzache, director medical al Spitalului de Boli Infecţioase.
 
Soţul victimei a relatat că, cel mai probabil, se va adresa instanţei întrucât soţia sa suferă cumplit după întâmplarea de duminică. „Este în grija medicilor în continuare. Este speriată. A intrat frica în ea, după ce au nenorocit-o atâţia câini. Vă daţi seama că are degetele şi tălpile crăpate, găurite. Apoi, din talpă până sus, pe spate, este tot o rană. Cum să nu fie speriată“, a arătat Gheorghe Butnariu, soţul pacientei.
 
În cursul zilei de ieri, 8 decembrie, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi a mai ajuns o victimă muşcată de câini, un bărbat din Vaslui. Pacientul a ajuns mai întâi în UPU la Spitalul „Sfântul Spiridon“ şi apoi a fost transferat pentru tratament antirabic la Infecţioase. Potrivit conducerii spitalului, unitatea medicală are doar vaccin antirabic, nu şi ser antirabic - produs care trebuie administrat obligatoriu în caz de rabie.
 
„Preventiv, odată cu cazul victimei din Iaşi ne-am interesat şi la Unifarm care este situaţia, când primim doze de ser. Ne-au spus că au numai 6 fiole şi că trimit în teritoriu doar atunci când pacientul are sigur rabie. Încă nu ştim când vor fi refăcute stocurile spitalului“, a mai subliniat dr. Mihnea Hurmuzache. În 2016, spitalul ieşean a luat în evidenţă 1.283 de bolnavi muşcaţi, 955 fiind vaccinaţi împotriva rabiei. 
 
Citeşte şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările