Terapie prin frig: criosauna de la minus 180 de grade. Ce spun medicii despre această tehnică

Terapie prin frig: criosauna de la minus 180 de grade. Ce spun medicii despre această tehnică

Criosauna are multiple efecte terapeutice FOTO: Adevărul

Deşi pare greu de crezut, terapia prin frig tratează cu succes durerile de spate, reumatismul, dă un aspect întineri pielii şi chiar te ajută să slăbeşti. Această metodă apărută recent este folosită cu precădere de sportivi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Specialiştii spun că terapia prin frig are multiple efecte benefice asupra organismului. Aceasta a fost folosită  în Japonia, în anul 1978 de către medicul reumatolog T. Yamauchi. Această terapie era aplicată iniţial pacenţilor cu artrită reumatoidă.

Criosauna este de fapt o baie în aer rece şi uscat care durează până la cel mult trei minute, timp în care organismul este supus unei temperaturi scăzute, de până la minus 180 de grade.

‘’Crioterapia întregului corp stimulează în mod natural sistemele de autovindecare şi induce schimbări la trei niveluri: sistemul circulator, sistemul nervos şi meridianele sau centrele energetice. Are efecte benefice asupra sănătăţii, frumuseţii, un avantaj este economia de timp pe care o face omul pentru că o procedură nu durează mai mult de trei minute, plus că oferă o stare plăcută. Baia de  aer rece este mult mai plăcută decât un duş rece. Expunerea la frig determină producerea endorfinelor, hormonul fericirii, ceea ce asigură întregului corp o stare tonică, o stare de bine ce durează în timp’’, explică Gabriel Achelăriţei, pe site-ul centrului său de criosaună.

Criosauna are însă efecte asupra mai multor afecţiuni. Specialiştii spun că 10 şedinte la minus 180 de grade ajută la reglarea somnului, face să dispară durerile musculare, celulita şi creşte apetitul sexual. Un mare avantaj este că terapia prin frig ajută la slăbit.

‘’Procedurile de criosaună determină organismul să piardă o mare cantitate de energie. În funcţie de greutatea corporală şi de temperatura din cabină, în timpul unei proceduri, un pacient poate arde  150-200 kcal, iar între proceduri 1.000-3.000 kcal. S-a observat că în unele cazuri, pacinenţii care au urmat procedurii de criosaună au pierdut între 7 şi 10  kilograme la capătul unei serii de  20-30 de proceduri’’, se mai arată pe site-ul criosaunei din Iaşi.

Extrem de benefică este terapia prin frig în tratarea astmului bronşic, a pneumoniilor, pentru eliminarea stresului, precum şi pentru probleme ale pielii cum ar fi psoriazisul. Medicii dermatologi sunt încântaţi de această metodă.

''Există o explicaţie logică pentru care frigul este benefic bolilor de piele, cu precădere psoriazisului. Frigul ajută vasele cutanate. Psoriazisul este o afecţiune imunocutanată şi există studii care arată impactul frigului asupra vaselor dilatate, îngheţul stimulează colagenul. Crioterapia este benefică pentru cei cu vasodilataţie excesivă, lor le aduce cele mai mari avantaje această metodă. În cazul lor este recomandată această terapie prin frig'', explică medicul dermatolog Laura Gheucă-Solovăstru.

De exemplu, în tratamentul astmului bronşic şi al pneumoniilor cornice se recomandă proceduri de 18 de secunde, câte una pe zi, timp de 25-30 de zile

Vă mai recomandăm:

O metodă inedită de relaxare la Iaşi: „terapie cu Gongul Tibetan“

Top 7 afrodisiace din bucătărie cu efect garantat. De ce este supranumit avocado „copacul cu testicule“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările