Tentativă de asasinat la unul dintre cei mai bogaţi oameni din Moldova. Milionarul Lucian Apostol a fost bătut cu răngile de doi indivizi cu cagule

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii ieşeni au deschis vineri, 11 octombrie, un dosar penal în care cercetează un incident petrecut joi seară în municipiul Paşcani acolo unde omul de afaceri Lucian Apostol, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Iaşi, a fost bătut de doi indivizi necunoscuţi şi înarmaţi.

Lucian Apostol, preşedintele lanţului de magazine Kosarom, a fost agresat în curtea vilei sale din municipiul Paşcani. Bărbatul tocmai venise de la cumpărături şi în momentul în care a coborât pentru a-şi căra bunurile a fost acostat de doi bărbaţi necunoscuţi. Agresorii aveau cagule pe faţă, unul dintre ei fiind înarmat cu un pistol iar al doilea având asupra sa o bâtă. Indivizii mai aveau şi câte două răngi metalice cu care l-ar fi lovit violent pe Apostol. Acesta a fost ulterior transportat la spital unde a primit îngrijiri medicale.

Iubita omului de afaceri se afla şi ea în zonă şi în momentul în care a sărit în apărarea victimei ar fi fost şi ea lovită în zona abdomentului de către agresori. "Poliţiştii s-au deplasat cu operativitate la faţa locului, iar din cercetările efectuate a rezultat faptul că în jurul orelor 23.00, în timp ce era însoţit de o femeie, a fost agresat în curtea locuinţei de către două persoane. În urma agresiunii, bărbatul s-a prezentat la spital pentru a primi îngrijiri medicale, nefiind necesară internarea acestuia. Poliţiştii au constituit un cerc de suspecţi, fiind totodată identificaţi şi audiaţi martori. Nu au fost sustrase bunuri şi nu au fost făcute ameninţări. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu şi lovire sau alte violenţe, în vederea identificării autorilor şi tragerii acestora la răspundere penală", au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Cazul a fost preluat însă de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, care au schimbat şi încadrarea juridică. “S-a dispus întocmirea unui dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor”, a precizat Carmina Pascal, procurorul şef al instituţiei. Acesta a mai menţionat că autorii nu au fost încă identificaţi.

Potrivit Forbes, Lucian Apostol şi familia sa sunt printre cei mai bogaţi oameni din Iaşi având o avere estimată la 17 milioane de euro. Grupul de firme Kosarom se ocupă cu prelucrarea cărnii şi a fost fondat de tatăl lui Lucian Apostol, Neculai. Acesta din urmă a fost şi prefect al Iaşului în perioada 2004-2008, fiind unul dintre cei mai influenţi oameni din Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite