Tema de licenţă inedită a unei studente din Iaşi: legătura aparent inexistentă dintre agronomie şi cosmetologie

Tema de licenţă inedită a unei studente din Iaşi: legătura aparent inexistentă dintre agronomie şi cosmetologie

Nicoleta Gheorghe, absolventă a Facultăţii de Agronomie din Iaşi  Foto USAMV Iaşi

Proaspăt absolventă Facultăţii de Agricultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi, tânăra a a cercetat influenţa plantelor medicinale şi aromatice asupra tenului, dar şi cum poate agricultura să meargă mână în mână cu frumuseţea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nicoleta Gheorghe, absolventă a Facultăţii de Agricultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi (USAMV) a avut o temă de licenţă inedită, care a stârnit uimirea şi admiraţia colegilor ei.  Nici mai mult, nici mai puţin, tânăra a decis să descopere ce influenţă pot avea plantele medicinale şi aromatice asupra tenului, dar şi cum poate agricultura să meargă mână în mână cu frumuseţea.

„Foarte multe persoane m-au întrebat, de a lungul anilor de facultate, ce legătură are agricultura cu domeniul de beauty, deoarece par a fi două domenii diametral opuse. Toţi erau oarecum intrigaţi de alegerea mea atunci când am decis să vin la Iaşi pentru a urma cursurile la ID a Facultăţii de Agricultură. Dar, iată că acum toţi au înţeles că agricultura înseamnă ştiinţă, cunoaştere, nu înseamnă a sta în câmp”, povesteşte Nicoleta Gheorghe.
 
Chiar zilele acestea ea a reuşit să demonstreze, cu tema pentru proiectul de diplomă, că cele două domenii pot fi îmbinate cu mare succes. „Studii privind oportunităţi de utilizare ale unor specii medicinale şi aromatice în cosmetologie” este titlul ales de Nicoleta pentru lucrarea sa de finalizare a studiilor.
 
„În momentul în care a trebuit să ne alegem temele pentru proiectul de diplomă eram uşor indecisă şi am luat legătura cu domnul profesor universitar Teodor Robu, care mi-a devenit între timp şi coordonator ştiinţific. Dumnealui mi-a propus să îmi aleg o temă care să se îmbine cu domeniul în care activez eu, mai exact cu domeniul de beauty, cosmetică, make-up. Mi s-a părut extrem de interesantă această idee şi am pus foarte multă pasiune în realizarea proiectului meu”, mai spune studenta.
 
Scopul cercetării a fost stabilirea celor mai eficiente specii de plante medicinale şi aromatice pentru întreţinerea pielii şi valorificarea acestora prin realizarea unor reţete folosite în tratamentele cosmetice şi pentru a ameliora formele uşoare ale anumitor afecţiuni dermatologice.
 
Absolventa povesteşte că pentru realizarea scopului propus a urmărit anumite obiective. Printre acestea se numără studierea celor mai importante plante medicinale şi aromatice din zona judeţului Galaţi, zona de domiciliu a studentei, realizarea unor reţete proprii şi consacrate utilizate în scop cosmetologic şi urmărirea eficienţei reţetelor administrate unui număr de subiecţi.
 
„După prezentarea principalelor specii de plante medicinale utilizate în studiul de caz, am trecut la realizarea unui tratament complex, utilizat pe o perioadă de timp în care s-a urmărit gradul de regenerare a pielii şi ameliorarea afecţiunilor prezentate de subiecţi cu un tip de ten normal cu tendinţă grasă. Printre concluzii am semnalat că produsele cosmetice care au la bază plantele medicinale şi aromatice sunt mai bine suportate de ten şi prezintă mai puţine reacţii adverse”, a mai punctat Nicoleta Gheorghe.
 
Pe parcursul acestei săptămâni, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV) aproape 600 de absolvenţi au susţin examenul de finalizare a studiilor.
 

Pe aceeaşi temă: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: