Telenovelă amoroasă finalizată cu împuşcături. Ce pedeapsă a primit bărbatul care şi-a împuşcat socrul

Telenovelă amoroasă finalizată cu împuşcături. Ce pedeapsă a
primit bărbatul care şi-a împuşcat socrul

Urmele lăsate de împuşcăturile lui Chiriac FOTO Ionuţ Benea

Un bărbat din Iaşi a fost găsit vinovat de tentativă la omor calificat şi a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare. Florin Chiriac este arestat şi are posibilitatea să conteste decizia primei instanţei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scandalul din comuna Bivolari în care a fost protagonist Florin Chiriac a avut loc în seara zilei de 23 iunie 2019.  Atunci, Chiriac a luat din casă un pistol letal şi a plecat înspre locuinţa fostei sale iubite. În jurul orei 22.30, a strigat la poarta fetei şi l-a chemat pe tată, cu care procurorii spun că individul avusese un conflict anterior.

„Era disperat şi beat şi a scos pistolul în faţa porţii. Noi eram la vreo câţiva metri mai în spate când a spus că nu are treaba cu mine şi cu fiica mea. Noi am intrat într-o anexă şi soţul meu a ieşit pentru că a auzit gălăgie. Atunci l-a împuşcat“, a declarat Daniela Prisăcaru, soţia victimei.

Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a fost preluat de un echipaj medical, după ce fiica acestuia a sunat la 112. Acesta a fost rănit grav, fiind împuşcat în artera femurală. „Pacientul este intubat şi ventilat în ATI, dar stabil hemodinamic“, a precizat medicul Ovidiu Popa, de la UPU a Spitalului „Sf. Spiridon“ Iaşi.

Pistolarul e recidivist

După ce l-a împuşcat pe tatăl fostei sale iubite, Chiriac a plecat spre casă. Pe drum, şi-a adus aminte de un conflict mai vechi pe care îl are cu un alt bărbat, Andrei O., cu care a fost coleg de clasă, dar şi în sala de judecată - într-un dosar de contrabandă de ţigări. E vorba de un dosar în care principalul inculpat e temutul Marian Chirilă Plugaru, un interlop basarabean aciuat de câţiva ani în Iaşi şi care e dat în urmărire internaţională după ce a fost vânat de procurorii DIICOT. Despre Plugaru, spun surse, se ştie că s-ar afla într-o puşcărie din Republica Moldova. Andrei O. a povestit ieri că Florin Chiriac ar fi încercat să îl ucidă nu doar pe el, ci şi pe soţie.

În dreptul casei acestuia, Chiriac a tras cu arma de foc, proiectilul lovindu-l pe fostul său coleg de clasă în laba piciorului. Andrei O. a sunat la 112 şi a cerut ajutor. La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de poliţie, care au pornit în urmărirea lui Chiriac. Acesta a fost prins înainte de a trece Prutul înot, fiind identificat cu ajutorul aparaturii de termoviziune a Poliţiei de Frontieră.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: