Taxi-ul pentru droguri. Cum s-a prăbuşit afacerea ilegală a unui tânăr din Iaşi. „Să-ţi arăt o pereche de adidaşi ca lumea!”

Taxi-ul pentru droguri. Cum s-a prăbuşit afacerea ilegală a unui tânăr din Iaşi. „Să-ţi arăt o pereche de adidaşi ca lumea!”

Drogurile erau transprotate cu taxi-ul de către unul dintre traficanţi FOTO Adevărul

Doi bărbati din Iaşi au fost condamnaţi la închisoare, ambii pentru trafic de droguri. Unul dintre ei este acuzat că ducea stupefiantele cu taxi-ul clienţilor săi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ionuţ Aneculăesei (29 de ani) şi Constantin Ferariu (38 de ani) sunt acuzaţi că ar fi adus la Iaşi mai multe kilograme de droguri. Cei doi vindeau în special canabis, adus din străinătate, unii dintre clienţii lor, înainte de a fi încarceraţi, fiind şi investigatori sub acoperire de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate.

Tinerii au fost condamnaţi recent la Tribunal, Aneculăesei primind 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, iar Ferariu 2 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Ambii au formulat însă apel, iar procesul urmează a se relua la Curtea de Apel Iaşi, începând cu luna martie.

Investigatorii sub acoperire au cumpărat stupefiante de la cei doi încă din noiembrie 2018. An­chetatorii au aflat, în timpul cercetărilor, că Ferariu era cel care distribuia de regulă drogurile, el având o clientelă formată, pe care o anunţa de câte ori primea marfă nouă. De asemenea, se mai arată în actele din dosar, Ferariu transporta drogurile cu taxiul clienţilor săi. În ianuarie, Ferariu a apelat la Aneculăesei pentru a face rost de droguri. Acesta din urmă a făcut rost de jumătate de kilogram, de la o persoană neidentificată, oferindu-i lui Ferariu să vândă.

„În cadrul discuţiilor purtate referitoare la tranzacţionarea cantităţilor de cannabis, cei doi utilizau un limbaj codificat, folosind termeni de «Cd», «cartofi» etc. Tot din investigaţii rezultă că, la rândul său, inculpatul Ferariu Constantin comercializa cannabis-ul la preţul de 70 lei/gram, iar în situaţiile în care persoanele făceau parte din clienţii fideli acesta le vindea canabis şi la preţul de 60 lei/gram“, se menţionează în motivarea dosarului.

Judecătorii oferă şi un exemplu:

„X: - Alo!

Ferariu Constantin: - Ce faci?

X: - Uite bine, pe acasă!

FC: - Aha, când ai timp, treci pe la mine, să-ţi arăt o pereche de adidaşi noi, buni, ca lumea!

X: - Da!

FC: - Da, s-o schimbat traseul!

X: - Da, da’ ştii care e faza!

FC: - Zi!

X: - Îs sărac până pe 5!“ 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: