„Tata a ucis-o pe mama“. Scene de groază: a montat două ştreanguri în curte, după ce şi-a ucis soţia din gelozie

„Tata a ucis-o pe mama“. Scene de groază: a montat două ştreanguri în curte, după ce şi-a ucis soţia din gelozie

Bprbatul a montat trei ştreanguri după ce şi-a ucis soţia FOTO Adevărul

Individul era supărat că soţia sa intenţiona să îl părăsească. El a încercat să se sinucidă ulterior tragediei însă a fost salvat de medici.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cazul dramatic a avut loc în comuna Hălăuceşti, judeţul Iaşi, cazul fiind desluşit de de Tribunalul Iaşi, care l-a condamnat la 10 ani de închisoare cu executare pe autor.  justiţie recent. procesul lui Dănuţ Lupu (50 de ani) s-a reluat la Curtea de Apel Iaşi, care urmează să anunţe decizia definitivă luni, 22 ianuarie.

Prima instanţă menbţionează în motivarea sentinţei că bărbatul a fost caracterizat de martori ca fiind foarte gelos, el însuşi recunoscând în faţa instanţei că a comis fapta din cauza geloziei. La finele lunii iulie 2017, cei doi soţi şi-au însurat băiatul, prezentându-se în comunitate ca un cuplu fără probleme.

După câteva zile de la fericitul eveniment, soţia a început să îl ameninţe pe Dănuţ Lupu că îl va părăsi, fapt ce l-a enervat pe bărbat. Acelaşi lucru s-ar fi întâmplat şi în ziua crimei, 5 august, când cei doi au rămas singuri în jurul orei 22.00, fiul lor cel mic plecând la discotecă. 

A vrut să se sinucidă

„La o oră neprecizată, între orele 22.00 şi 02.40, inculpatul, care se afla într-o stare avansată de ebrietate, pe fondul unor dispute verbale în cadrul cărora victima a ameninţat că îl va părăsi, i-a aplicat soţiei sale două lovituri cu un obiect contondent cu suprafaţă mică, la nivelul parietal dreapta al capului, provocându-i un traumatism, care a dus la decesul victimei“, se arată în motivarea judecătorilor. În acelaşi document se mai arată că bărbatul a scris un text într-un caiet dictando, care era adresat unuia dintre fii, în carerecunoştea acolo fapta şi spunea că intenţionează să se sinucidă.

Lupu a şi montat două ştreanguri în curtea sa şi încă unul într-o casă nelocuită de vizavi, însă  nu a avut însă curaj să se spânzure. A doua zi, la ora 10.00, bărbatul a fost descoperit la marginea de est a localităţii, având venele tăiate. A fost dus la spital, unde şi-a revenit, au mai arătat judecătorii ieşeni. Cel care a descoperit victima a fost băiatul mic al celor doi, care tocmai se întorsese de la discotecă. Băiatul a mers la casa unui vecin şi, plângând, i-a spus acestuia „tata a omorât-o pe mama“, se mai arată în documentul citat.

Criminalul a povestit anchetatorilor că băuse aproximativ 5 litri de vin în ziua crimei, şi nu îşi mai aminteşte mare parte din evenimentele care au avut loc atunci. „Fiind audiat ulterior de către judecătorul de drepturi şi libertăţi, inculpatul a declarat că «soţia sa l-a ameninţat că îl lasă… şi noaptea a lovit-o, dar nu ştie cum, şi când a văzut-o plină de sânge, a vrut să se sinucidă şi el din gelozie»“, se mai arată în motivare. 

Citeşte şi: 

Cei doi soţi au fost înmormântaţi joi, la Cimitirul Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Iaşi

Bogdan Maleon era un apreciat cadru didactic, iar din 2015 era directorul Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu“ din Iaşi.

Prietenii cuplului găsit fără suflare în casă sunt în stare de şoc: „Au fost nişte oameni cărora le vom simţi lipsa“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: