Tânăra de 19 ani din Iaşi cu sarcină extrauterină, operată de patru ori şi spitalizată trei luni, a fost externată

Tânăra de 19 ani din Iaşi cu sarcină extrauterină, operată de patru ori şi spitalizată trei luni, a fost externată

După trei luni de spitalizare, tânăra a fost externată. FOTO: Arhivă ”Adevărul”

Monica Neamţu, tânăra de 19 ani operată de două ori la Maternitatea "Elena Doamna" din Iaşi şi de două ori la Spitalul de Urgenţe "Sfântul Spiridon", după complicaţii în urma intervenţiei pentru înlăturarea unei sarcini extrauterine, a fost externată, transmite Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

După aproximativ trei luni de spitalizare, Monica Neamţu a fost externată vineri de la Spitalul de Recuperare din Iaşi, unde fusese transferată în 26 mai de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului "Sfântul Spiridon".
Fata ajunsese la Spitalul de Recuperare cu pareză la piciorul drept, iar după aproximativ trei săptămâni de recuperare ea se deplasează cu ajutorul unei orteze.

"Pacienta a parcurs o perioadă evolutivă favorabilă în ceea ce priveşte afecţiunea neurologică, pareza nervului schiatic drept, care a progresat astfel încât acum are minime tulburări de mers. A urmat un tratament clasic, medicamentos, şi unul de recuperare, iar după externare va practica o metodă de recuperare la domiciliu legată de purtarea unei orteze“, a declarat Constantin Dinu Popescu, şeful Clinicii de Neurologie de la Spitalul de Recuperare din Iaşi, pentru sursa citată.

Potrivit acestuia, orteza o va ajuta pe tânără să îşi întărească muşchii piciorului drept, acţionând ca un dispozitiv de susţinere a acestora. "Încă din terapie intensivă aşteptam ziua în care să spun că plec acasă. Recuperarea merge greu, foarte greu, fără orteză mă descurc foarte greu să merg, efectiv îmi târâsc piciorul“, a spus Monica Neamţu la ieşirea din spital.

În cazul Monicăi Neamţu, ancheta Colegiului Medicilor se află în continuare în desfăşurare, în timp ce Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a prezentat Ministerului Sănătăţii un raport cu privire la ancheta demarată în Maternitatea "Elena Doamna“, care nu a fost făcut încă public. Tânăra de 19 ani a ajuns, în 23 martie, în stare gravă la Maternitatea "Elena Doamna" din Iaşi, cu o sarcină extrauterină de şase săptămâni.

Potrivit reprezentanţilor unităţii sanitare, iniţial, medicii au decis să intervină laparoscopic pentru înlăturarea fătului, însă în urma complicaţiilor operaţia s-a transformat într-una "clasică". Ultima operaţie a durat peste cinci ore şi în urma acesteia pacienta a fost transferată la Spitalul "Sfântul Spiridon", unde fata a mai suferit alte două intervenţii chirurgicale. Prima dată, tânăra a ajuns la Maternitatea "Cuza Vodă" din Iaşi în 15 martie, după ce la Botoşani a făcut analize care au indicat probleme.

Prietenul tinerei, Ştefan A., spunea că medicii de la Maternitatea "Cuza Vodă" nu şi-au asumat să o ţină pe fată internată şi au trimis-o de urgenţă la Maternitatea "Elena Doamna", unde aceasta a ajuns în aceeaşi zi. Aici, fata a stat internată din 15 până în 17 martie, timp în care a urmat un tratament. După externare, la întoarcerea în Botoşani, fata a repetat analizele, care din nou au indicat probleme. Ulterior, tânăra a început să se simtă rău, iar în 23 martie a mers din nou la Maternitatea "Elena Doamna", unde a fost internată.

Familia tinerei a depus o plângere la Ministerul Sănătăţii, acuzându-i de neglijenţă pe medicii de la Maternitatea "Elena Doamna" din Iaşi care au tratat-o pe fată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările