Sute de rable ruginesc în parcările din Iaşi (FOTO)

Sute de rable ruginesc în parcările din Iaşi (FOTO)

Un automobil uitat de proprietar pe strada Han Tătar din Tătăraşi este mâncat de rugină

Peste 350 de maşini uitate de proprietari ocupă degeaba puţinele locuri de parcare din Iaşi.  Nemulţumiţii pot face o sesizare la Primărie. Teoretic, dacă maşinile nu sunt mutate în 30 de zile, aceastea sunt ridicate de  municipalitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

În mai toate parcările din Iaşi, cel puţin un loc este ocupat permanent de o maşină mâncată de rugină şi acoperită de praf. În centru, pe bulevardul Independenţei, în parcarea din spatele blocului B, trei dintre cele 16 locuri sunt inutilizabile.

Feriți-vă de drumul Iaşi-Vaslui! Vedeţi aici de ce puteţi rămâne fără maşină! (FOTO și VIDEO)

„Dovadă de nesimţire“

„Un vecin nu a mai mers cu maşina de câţiva ani. Un alt vecin are trei maşini, iar pe două dintre ele le ţine în parcare fără să le mişte, în timp ce noi trebuie uneori să parcăm pe străzi. Mi se pare o dovadă de nesimţire. Dacă nu-şi folosesc maşinile, ar trebui să le ducă în altă parte, nu să «omoare» locurile la cei care chiar au nevoie de ele“, a spus Alex V., locatar.

Aceeaşi situaţie şi în cartierul Tătăraşi. Pe strada Han Tătar şi în continuare pe strada Ciurchi stau uitate de vreme trei rable lăsate la şosea pe o distanţă de 300 de metri.

Protest inedit al unui ieşean pentru a-şi repara maşina (FOTO)

Iaşi: Şmecherii din trafic, filmaţi în „exerciţiul funcţiunii" (VIDEO)

Potrivit locatarilor, în zona blocurilor F3 o Dacie Break nu a mai fost mutată din 2002.

Sunt şi cazuri în care maşinile abandonate provoacă mai multe probleme. „De mai bine de un an, la blocul 353 din Tătăraşi stă locului o maşină. Din cauză că proprietarul nu a vrut s-o mute, nu s-au putut curăţa trei copaci“, a povestit Mihai Bucos, locatar.

Locatarii din Tătăraşi s-au învăţat deja cu o dacie care a prins rădăcini lângă trotuar, motiv pentru care parchează în paralel cu ea

Cum pot fi mutate maşinile abandonate

Există însă şi cazuri unde şoferii nemulţumiţi îşi fac singuri dreptate. „Săptămâna trecută, în cursul nopţii de joi, un ieşean care nu găsea un loc de parcare în Canta a spart geamul unei maşini abandonate, fiind surprins de o patrulă“, a declarat Nicoleta Deciu, purtător de cuvânt al Poliţiei Comunitare Iaşi.

Cei care doresc să scape de maşinile ce ocupă degeaba locurile din parcări trebuie să facă o sesizare la Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Iaşi.În acest fel, pe autoturismul în cauză se aplică o bulină roşie prin care proprietarul este înştiinţat că are 30 de zile să-şi mute maşina.

Agenţii Poliţiei Comunitare au identificat peste 350 de autoturisme abandonate pe raza municipiului Iaşi. În cazul acestora s-a demarat deja procedura de avertizare a proprietarilor. Dacă autoturismul nu este ridicat într-o lună, maşina este ridicată de platformele Serviciului Public SA din cadrul Primăriei. Dacă maşina nu este revendicată, este scoasă la licitaţie sau casată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările