Sute de mesaje de nemulţumire după anunţul Blue Air privind anularea singurei legături rapide între estul şi vestul ţării

Sute de mesaje de nemulţumire după anunţul Blue Air privind anularea singurei legături rapide între estul şi vestul ţării

Blue Air este una dintre cele mai mari companii low-cost care operează în România FOTO Arhivă

Vestea că din 17 februarie vor fi anulate cursele aeriene interne ale Blue Air între Iaşi-Timişoara şi Cluj a determinat un val de nemulţumiri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul companiei Blue Air cum că, din cauza unor neînţelegeri cu Aeroportul din Timişoara, vor fi anulate cursele regulate între Iaşi şi Timişoara a generat sute de mesaje pe reţelele de socializare, dar şi pe forumurile de profil. Faptul că această cursă care asigura rapid accesul a mii de persoane din estul ţării spre vest va fi anulată a determinat iritarea celor care foloseau frecvent această rută.

„E foarte rău ce se întâmplă. Personal circul pe ruta Cluj Timişoara cam de două ori pe lună şi era foarte binevenit zborul. De fiecare dată relativ plin avionul. Fricţiuni există în orice business, dar de aici şi până a lua decizii radicale si comunicate pe Facebook este ceva drum. Poate se mai încearcă o refacere a relaţiilor...nu există să nu se ajungă la o soluţie daca se vrea“, a comentat  Iulian Tatarcan pe pagina de Facebook a Blue Air. „Nu-i nimic!! Eu ma întorc la veşnica şi eterna călătorie de cel puţin 16 ore cu CFR-ul prin România“, a comentat şi Balan Dragoş.

Tot acolo au fost postate alte zeci de comentarii, cei mai mulţi regretând situaţia şi cerând rezolvarea neînţelegerilor dintre firmă şi aeroportul timişorean, aflat în subordinea Ministerului Transporturilor. Printre mesajele postate sunt şi unele care susţin că zborurile nu ar fi rentabile. „În 2016 când aţi înfiinţat această cursă ce leagă 3 dintre cele mai importante oraşe ale României, mi-am zis că sunt mândru de faptul că o companie românească face acest lucru. În timp mi-am promis că voi zbura la Iaşi, oraş pe care nu l-am văzut de 20 ani, căci din Timişoara nu ajungi lesne în celălalt capat al ţării. Îmi pare rău să vă spun, dar e uşor jenant ce faceţi acum, aveţi de pe TSR încărcare de 58% către IAS, respectiv 43% către CLJ, aţi vrea să opriţi zborurile pentru că nu vă sunt îndeajuns de rentabile, vă e jenă s-o faceţi tocmai în anul Centenarului, şi-aţi găsit ţap ispaşitor Timişoara, pe care vreţi să daţi vina pentru faptul că vă atenţionează să vă plătiţi taxele de operare şi de handling pe TSR. Iar motivul «fricţiunilor» provenite (în subteran) dinspre operatori low-cost străini, care pasămite vă vor scoşi de pe acest zbor triangular e ridicol, tocmai că aceştia nu sunt interesaţi din cauza popularităţii relativ scăzute a acestor curse. Eu spun să găsiţi o cale de mijloc, încât aceste zboruri între regiunile indepărtate ale României să rămâna, căci deşi sunt mai puţin eficiente financiar, ele rămân deosebit de onorante pentru compania care le efectuează“, a comentat şi Sorin Aradean.

Vineri, compania Blue Air a postat un anunţ prin care preciza: „Stimaţi pasageri,
Din cauza fricţiunilor create de către Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara suntem nevoiţi să vă informăm asupra deciziei companiei Blue Air de a anula zborurile Timişoara-Iaşi-Cluj cu efect imediat. Este păcat ca după o lungă colaborare să ajungem într-un asemenea punct, dar se pare că prezenţa companiilor româneşti pe piaţa din Romania deranjează din ce în ce mai tare. Operarea zborurilor pe acestă rută se suspendă începând cu data de 17 Februarie 2018”, este mesajul postat de companie pe Facebook.

Compania susţine că regretă situaţia întâmpinată şi le cere pasagerilor afectaţi să contacteze compania pentru rezolvare. „Pentru pasagerii afectaţi de această situaţie, vă rugăm să ne oferiţi prin intermediul unui mesaj privat codul rezervării dumneavoastră pentru a vă putea oferi soluţii personalizate”, spun reprezentanţii Blue Air.

Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească. Ea a preluat acest loc de la Tarom în anul 2016, când a depăşit compania de stat după numărul de pasageri transportaţi.

Tot vineri, oficialii Aeroportului Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” din Timişoara (AIT) au făcut mai multe precizări. Dan Idolu, directorul Aeroportului Timişoara a declarat: “Eu am speranţa că cineva de la Blue Air s-a pripit“.

Soluţionarea zborului de la Iaşi spre Timişoara şi Cluj este cu atât mai presantă cu cât, în lipsa unei autostrăzi spre vestul ţării, cursa era cel mai rapid mijloc de a ajunge în regiunile îndepărtate ale României. Angajaţii numeroaselor firme de IT din cele trei oraşe se numără printre clienţii fideli ai acestor curse.

Citeşte şi:

Cum este sabotată una dintre cele mai rentabile companii publice din Regiunea de Nord-Est a României

 

citeste totul despre: