Sute de cadre didactice din Iaşi, fără bani de navetă

Sute de cadre didactice din Iaşi, fără bani de navetă

Cadrele didactice fac navetă zeci de kilometri până la şcolile unde predau

600 de cadre didactice din cele 1.400 de la nivelul judeţului sunt nevoite să plătească din propriile buzunare naveta la unităţile şcolare unde predau din cauza primăriilor din comune care dispun de fonduri pentru a face deconturile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iaşi: Profesor protestatar: „Până când vom mai fi călcaţi în picioare?“ (VIDEO)

Până la amendarea Legii Educaţiei dorim să găsim o soluţie locală pentru ca aceştia bani să nu mai rămână la latitudinea primăriilor care nu dau aceşti bani, cu toate că au posibilităţi. În total avem 600 de cadre didactice care aşteaptă să primească aceşti bani. În ce priveşte vechimea restanţelor, acestea sunt încă din anul 2009, dar sunt cazuri de primării în care nu s-a decontat niciodată naveta, cum este Ţibana", a declarat Laviniu Lăcustă, vicepreşedinte USLIP Iaşi.

Printre primăriile care nu au decontat naveta profesorilor se numără Ţibana,  Miroslava, Mironeşti, Mogoşeşti, Schitu Duca, Ciorteşti, Probota, Rediu, Plugari sau Vlădeni. Sindicaliştii din învăţământ au proprus ca soluţii înfiinţarea a trei rute de trasport judeţean Iaşi-Bivolari, Iaşi-Dagâţa şi Iaşi-Vlădeni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: