Surse: Primarul Iaşiului, Mihai Chirica - fost PSD, va candida din partea PNL la următoarele alegeri. Reacţia edilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, va candida din partea PNL la următoarele alegeri locale, susţin surse din interiorul PNL. Decizia a fost luată la Bucureşti.

UPDATE Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a remis presei următoarea declaraţie, referitoare la acest subiect: 

„În această perioadă, fiecare partid şi-a terminat sondajele de opinie şi analizele politice. Este firesc să apară discuţii şi propuneri politice. Mă bucur să constat că toate analizele sociologice pe Municipiul Iaşi arată că există un grad mare de satisfacţie al ieşenilor faţă de proiectele mele şi ale Primăriei.

În fiecare zi a mandatului de primar m-am considerat în primul rând primarul ieşenilor, indiferent de opţiunea politică personală a fiecărui cetăţean.

Proiectele Iaşului sunt şi trebuie să fie prioritatea mea şi a oricărui partid politic responsabil, nu orgoliile politice personale. De aceea, în mod constant, am fost partenerul Preşedintelui Klaus Iohannis, garantul statului de drept din România şi al valorilor occidentale pe care le împărtăşim cu toţii.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întotdeauna alături de Iaşi şi de Moldova şi a demonstrat că este un partener constant al proiectelor noastre. Este de datoria mea să mă gândesc la responsabilităţile politice şi administrative cu care m-au investit ieşenii şi să construim împreună o echipă puternică pe plan local, relevantă pe plan regional şi respectată la nivel naţional.

Drumul meu politic, creionat alături de ieşeni, va continua alături de Preşedintele Klaus Iohannis şi de parteneri politici onorabili şi profund ataşaţi de valorile europene”.

UPDATE Deputatul PNL Marius Bodea a confirmat informaţia publicată de „Adevărul”. Deputatul ieşean, care şi-ar fi dorit el să candideze din partea PNL, spune că a fost informat de conducerea centrală a partidului că Mihai Chirica va fi candidatul susţinut.

Este o decizie care mă mâhneşte profund. Mi-aş fi dorit ca decizia să fie explicată asumat de către colegii mei încă din momentul în care a încolţit această idee. Împreună cu colegii mei, cei care cred în continuare că Iaşul merită mai mult, vom stabili ce trebuie făcut mai departe, dar vă asigur că nu voi fi adeptul unor răfuieli publice care să genereze un prejudiciu partidului de care aparţin de 22 de ani”, a spus Marius Bodea. 

Deputatul a lansat şi un atac  asupra preşedintelui filiale PNL, Costel Alexe. „Justificarea ce stă în spatele acestei dezicii politice a fost ca domnul Costel Alexe să îşi maximizeze şansele pentru câştigarea Consiliului Judeţean Iaşi, fructificând un potenţial aport electoral suplimentar pe care i l-ar aduce candidatul Mihai Chirica şi pentru a maximiza inclusiv scorul politic local. Pot înţelege realitatea unor astfel de calcule pragmatice, pentru a obţine un scor politic pe termen scurt, dar, pe termen lung, este o decizie greşită”, a mai spus Bodea. 

Ştire iniţială 

Zvonul unei eventuale candidaturi din partea liberalilor a lui Mihai Chirica a început să se răspândescă tot mai mult, în Iaşi, în ultimele săptămâni. Dublate de răspunsurile publice confuze din partea liderilor PNL, care nu au negat niciodată informaţia, susţinerea de către PNL a actualului primar a devenit o chestiune aproape sigură în ultimele zile.

Potrivit unor surse din PNL, decizia finală a fost luată marţi, la Bucureşti, fiind comunicată totodată şi celor mai importanţi lideri ai PNL de la Iaşi.

Candidatura din partea PNL a fost recunoscută, în cercurile unor apropiaţi, de Mihai Chirica. În public, marţi, 18 februarie, acesta a evitat însă un răspuns clar pe acest subiect.

„Voi anunţa dacă voi candida independent sau pe liste. Suntem o provincie caralegiană, în  momentul de faţă, nu ne găsim nici candidaţii. Una peste alta, va trebui să iau şi eu o cale pe care să merg. Ea poate fi definită, trasată de nişte principii. Principalul principiu este conlucrarea cu Iaşul şi Moldova, pentru dezvoltarea acestei regiuni”, a spus Mihai Chirica, citat de „Ziarul de Iaşi”.

Anunţul candidaturii lui Chirica din partea PNL va fi făcut până la finalul acestei săptămâni, cel mai probabil în weekend.

Am cerut reacţii oficiale despre acest subiect de la Costel Alexe, şeful PNL Iaşi şi Mihai Chirica, însă niciunul nu a răspuns până la publicarea acestui articol. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite