Subprefectul de Iaşi ar vrea ca statul să îi achite vacanţele. Bogdan Abalaşi vrea „vreo 4-5.000 de lei“ pentru excursiile din ultimii ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subprefectul judeţului Iaşi, Bogdan Abalaşi, a dat în judecată Prefectura şi Ministerul Afacerilor Interne solicitând ca statul să îi achite vacanţele din ultimii patru ani.

Prefectura Iaşi este chemată în judecată de mai mulţi funcţionarii publici pentru plata unor tichete de vacanţă pentru perioada 2012-2015. 

Printre cei care au dat în judecată Prefectura se numără şi subprefectul Bogdan Abalaşi, cel care a şi fost şeful unităţii pentru o scurtă periodă de timp. Bogdan Abalaşi, la fel ca şi mai mulţi colegi de-ai săi, au chemat în judecată, pe lângă Prefectură, şi Ministerul Afacerilor Interne. 

“Nu vreau să comentez deloc acest subiect”, a precizat Bogdan Abalaşi. Întrebat de ce a făcut acest demers

image

acum, subprefectul a precizat că nu a putut să ceară tichete cât timp a condus instituţia, întrucât ar fi intrat într-o stare de incompatibilitate. Potrivit susţinerilor sale, Abalaşi vrea ca Prefectură să îi achite pentru concedii “vreo 4-5.000 de lei”. 

Banii nu sunt prevăzuţi în buget

Pe lângă Abalaşi, pe rolul instanţelor ieşene au fost înregistrate mai multe procese individuale sau colective, intentate de funcţionari de la Prefectură ce solicită acordarea tichetelor de vacanţă. Printre aceştia se numără: Bogdan Bunduc, Ornalla Manole, Simona Stratulat, Cristian Pohoaţă, Mihaela Marian, Marius Cojocaru, Săvel Pintilie, Elena Motaş, Aurica Ioviţă, Marian Şerbescu, Mihaela Grădinaru, Maricica Rusu, Corina Arnăutu. 

“Există mai multe dosare cu acest obiect, promovate de salariaţii Instituţiei Prefectului – Judeţul Iaşi. Toate cererile sunt formulate în anul 2016. Se referă la obţinerea tichetelor de vacanţă începând cu anul 2012 şi până în 2015. De dosarul domnului subprefect nu am cunoştinţă, nu ştiam că a formulat acţiune la instanţa de judecată întrucât nu am fost citaţi încă”, a confirmat prefectul Marian Grigoraş. 

Potrivit legii, voucherele de concediu se acordă, în cazul bugetarilor, de către angajator, cuantumul maxim fiind de şase salarii minime brute pe ţară. Totuşi, acordarea acestor tichete, se mai arată în lege, nu are caracter obligatoriu pentru angajator. Potrivit normelor privind acodarea acestor vouchere, stabilite de Guvern în august 2015, în cazul angajaţilor din sistemul bugetar aceste facilităţi se acordă “în limitele sumelor prevăzute cu această destinaţie în bugetul de stat sau, după caz, în bugetele locale”. 

Marius Tache, director al Directiei de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne ne-a precizat în cursul zilei de ieri: „În bugetul pe acest an nu sunt prevăzute sume pentru asemenea vouchere. Însă angajaţii MAI pot beneficia pentru concedii de baza de agrement a ministerului, locurile fiind comunicate an de an fiecărei structuri.” 

Citeşte şi: 

Noul subprefect de Iaşi a fost investit oficial în funcţie

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite