Strigătul de furie al unei poliţiste mutilate într-un accident cu maşina de serviciu: „Nu trebuie să ne facem serviciul în sicrie pe patru roţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
colaj politista

O poliţistă din Iaşi care a fost rănită grav într-un accident rutier s-a plâns, printr-o postare pe Facebook ce a devenit virală, de calitatea parcului auto folosit de Poliţie. Reprezentanţii inspectoratului au reacţionat şi spun că vor verifica cele relatate de poliţistă.

Andrada Voicu şi-a manifestat nemulţumirea cu privire la parcul auto pe care îl folosesc poliţiştii prin intermediul unei postări pe Facebok care a devenit virală. Ea a numit autoturismele cu care unii agenţi se deplasează ca fiind „maşinile morţii”. 

„În timp ce pe pagina oficială a Poliţiei Române se postează zilnic fotografii cu domnişoare care au buzele un pic mai mici decât colacul de la WC, cu dinţi perfecţi aliniaţi şi zâmbete mişto, cu autoturisme noi şi sclipitoare, noi ne pierdem dinţii, picioarele, vieţile, de parcă la începutul şcolii de poliţie am semnat contract cu moartea, nu cu instituţia în sine. Cui îi pasă de faptul că stăm internaţi la ATI cu fracturi deschise, cu dureri sfâşietoare, hemoragii cerebrale, rugându-ne pentru viaţa noastră şi aşteptând să treacă perioada critică, pentru a şti sigur că vom scăpa cu viaţă? Cui îi pasă că tata a murit după ce a auzit de accidentul meu?“, a scris agent Andrada Voicu, pe pagina ei de Facebook.

Poliţista a transmis un mesaj şi şefilor, despre care spune că „ne-au întors spatele şi ne-au lăsat amanet”.

Ce spun şefii inspectoratului

„Nu ne întreabă nimeni dacă suntem/vom mai fi oameni normali sau dacă am rămas cu sechele. Nu îi pasă nimănui că cel puţin un an din vieţile noastre ne va fi furat de spitalizări, operaţii şi recuperare. Doamnelor/domnilor care ne conduceţi, dumneavoastră aveţi impresia că cerem prea mult? Eu sunt de părere că îmi cer doar dreptul la viaţă. Că nu trebuie să ne facem serviciul în sicrie pe patru roţi“, a arătat Andrada Voicu.

Aceasta a fost impliată într-un accident rutier pe 3 aprilie 2018, în judeţul Iaşi, pe DN 28A Tg. Frumos -Paşcani. Tânăra agentă se deplasa alături cu un coleg cu o maşină marca Dacia Supernova şi încercau să ajungă într-un loc în care să caute o minoră dispărută. Colegul Andradei Voicu s-a angajat într-o depăşire periculoasă, într-un loc unde era interzisă această manevră, având semnalele vizuale si acustice în funcţiune. Astfel a fost lovit frontal un alt autoturism, iar din accident au rezultat 3 victime, care au fost transportate la spital, printre care şi cei 2 agenţi de poliţie.

„În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de "vătămare corporală din culpă",  urmând a fi soluţionat şi înaintat Parchetului cu propunere legală. Autospeciala implicată în accident avea ITP- ul şi RCA valabile,  iar pe parcursul anului 2018 şi până în prezent au fost repartizate către I.P.J. Iaşi aproximativ 40 de autospeciale inscripţionate,  destinate structurilor de ordine publică şi Serviciului Rutier. Conducerea I.P.J. Iaşi este, în permanenţă, preocupată de creşterea nivelului de dotare a instituţiei şi de îmbunătăţirea condiţiilor de muncă ale angajaţilor”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite