Spital mobil cu 250 de paturi pentru pacienţii cu Covid-19, la intrarea în Iaşi

Spital mobil cu 250 de paturi pentru pacienţii cu Covid-19, la intrarea în Iaşi

Un spital mobil cu 250 de paturi pentru pacienţii diagnosticaţi cu Covid-19 va fi amenajat la intrarea în Iaşi, iar unitatea medicală va deservi întreaga Regiune de Nord-Est.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aleşii judeţului Iaşi s-au întrunit vineri, 3 aprilie, într-o nouă şedinţă extraordinară online pentru a dezbate soarta spitalului mobil ce va fi ridicat la Leţcani pentru tratarea pacienţilor de COVID-19. Toţi cei 27 de participanţi la şedinţa online au votat în favoarea achiziţiei spitalului mobil. 

Spitalul mobil de la Leţcani pentru tratarea pacienţilor diagnosticaţi cu virusul COVID-19 ar urma să fie ridicat cât mai repede, în zona parcului agroindustrial. Unitatea medicală va fi achiziţionată în comun de consiliile judeţene din Iaşi, Neamţ, Bacău şi Botoşani, prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Euronest. 
 
„Spitalul va ajunge la Iaşi complet echipat cu tot ceea ce este necesar luptei cu epidemia. În perioada următoare vom asista la o creştere a numărului de pacienţi infectaţi, ceea ce va pune în dificultate sistemul sanitar ieşean. De aceea trebuie să luăm urgent măsuri care să ducă la creşterea capacităţii de testare şi tratament a pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus şi a siguranţei personalului medical”, a spus Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi. 
 
Spitalul mobil va funcţiona în zona Parcului Industrial TransAgropolis de la Leţcani, situat pe drumul european E583, la intrarea în municipiul Iaşi, şi va asigura acces facil pentru transportul medical din judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Bacău, Vaslui.
 
Potrivit lui Maricel Popa, termenul de livrare pentru spitalul mobil este de 15-20 de zile, iar montarea durează între cinci şi şapte zile. Şeful CJ Iaşi spune că unitatea medicală va fi achiziţionată din bugetele consiliilor judeţene, acestea având ulterior posibilitatea recuperării banilor, din fondurile europene alocate României de UE, special pentru acţiunile de prevenire şi combatere a noului virus.
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: