Spectacol de o grandoare fără precedent în România pe scena Teatrului Naţional Iaşi

Regizorul Andrei Şerban montează pe scena Teatrului Naţional Iaşi, în premieră naţională, Les Indes galantes, un spectacol de operă-balet , care implică un număr record de artişti.

Spectacolul este realizat după o operă a compozitorului francez Jean-Philippe Rameau, care a avut premiera la Paris în 1735.

Este format dintr-o uvertură şi patru acte în care acţiunea are loc de fiecare dată în alt loc de pe pământ. Cele patru acte, intitulate Turcul generos, Incaşii din Peru, Florile din Persia şi Sălbaticii, prezintă câte o poveste de dragoste cu final fericit.

Măreţia spectacolului este dată de numărul mare de artişti implicaţi, 119 în total. 18 solişti, 25 de instrumentişti, 35 de corişti şi 41 de balerini. Aceştia vor îmbrăca în jur de 700 de costume.

Dirijor va fi Adrian Morar, de la Opera Națională Română Cluj-Napoca, iar din distribuție fac parte, pe lângă artiștii Operei ieșene, doi invitați de marcă: soprana Rodica Vica din București și tenorul Radmilo Petrović, venit la Iaşi de la Viena.

Regizorul Andrei Şerban a fost invitat de Beatrice Rancea, managerul Operei ieşene, să monteze un spectacol la Iaşi, iar reputatul artist spune că a ales Les Indes galantes pentru că este un experiment cu totul nou în România şi pentru că muzica barocă trebuie să fie cunoscută la adevărate ei valoare de către spectatorii români.

Şerban a mai montat spectacolul şi la Paris, în 2003, şi s-a bucurat de elogii din partea criticilor de specialitate.

Spectacolul este programat pe 16 şi 18 noiembrie, de la ora 18.30. Preţurile biletelor sunt: 30 de lei la balcon, 40 de lei la stal şi 60 de lei la lojă.

O altă reprezentaţie extraordinară, generată de cererea mare de bilete, va mai avea loc şi pe data de 25 noiembrie, la care biletele vor costa 20 de lei la balcon, 30 de lei la stal şi 50 de lei la lojă. Informaţii suplimentare pot fi obţinute la Agenţia Operei din Iaşi, la numărul de telefon 0332.888.448.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările