Specialistul de pe locul IV în campania "Doctorii cu care Iaşiul se mândreşte": Bogdan Zamfir, medicul militar care fentează moartea FOTOGALERIE

Specialistul de pe locul IV în campania

Medicul Bogdan Zamfir a stat şase luni în Afganistan în cadrul unei misiuni militare

Bogdan Zamfir (36 de ani), medic rezident la SMURD, ocupă locul patru în topul campaniei „Doctorii cu care Iaşiul se mândreşte" realizat de „Adevărul de Iaşi".

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicul Bogdan Zamfir, rezident în anul patru, deşi aflat abia la începutul carierei medicale a reuşit să impresioneze atât nume grele în medicina ieşeană, cât şi pe cei pe care i-a salvat când duceau lupta cu moartea. Sucevean de origine şi provenit dintr-o familie de profesori, medicul Bogdan Zamfir mărturiseşte că mereu l-a încântat ideea unei cariere medicale, mai ales una în domeniul militar.


Daţi click pe imaginile de mai sus pentru a vedea fotografii cu medicul Bogdan Zamfir

De aceea a  ales să urmeze cursurile Facultăţii de Medicină Generală din capitală în cadrul Institutului Medico-Militar. După absolvirea studiilor universitare, medicul a vrut să fie mai aproape de casă, motiv pentru care a ales Iaşiul.

Vârful carierei: misiune în Afganistan

Ca dovadă a muncii asidue pe care a depus-o în anii de facultate şi în cadrul stagiului, în perioada iulie 2003-ianuarie 2004, medicul Zamfir a avut parte şi de o experienţă cu totul inedită: a însoţit batalionul „Lupii Negri" la o misiune în Afganistan. „A fost ceva cu totul diferit de meseria din ţară, mult mai dinamică, mai activă. Am lucrat cu formaţiuni medicale americane. Recunosc că au fost momente în care m-am simţit în pericol", mărturiseşte medicul rezident.

Vezi aici cine s-a clasat pe locul 4 în campanie

În acea misiune pe care o vede ca fiind vârful carierei sale a fost martor la moartea a doi colegi, lucru care l-a marcat. „Eram 400 de persoane plecate în misiunea de luptă. Când cei doi colegi au murit cu toţii am fost marcaţi pentru că noi acolo eram ca o mare familie. Stăteam şi ne gândeam care va fi următorul", povesteşte medicul.

Deşi tentat să repete experienţa, medicul Zamfir a refuzat să mai meargă în astfel de misiuni militare pentru că a pus familia pe primul loc. „Recent am devenit tătic pentru a doua oară şi m-am gândit la copiii mei, la soţie, la familie şi am refuzat o altă misiune. Nu se ştie niciodată, dar deocamdată nu vreau să mă mai duc în misiuni militare", spune dcotorul.

Doctorii cu care Iaşiul se mândreşte. Spune cine este cel mai bun medic din oraşul nostru!

Noi nominalizări din cadrul campaniei „Doctori cu care Iaşiul se mândreşte“. Spune şi tu ce medic merită să intre în topul realizat de „ADS“ Iaşi

Aceeaşi experienţă l-a determinat ca odată întors în ţară să opteze pentru medicină de urgenţă. „Nu mă văd lucrând în o altă ramură medicală. Îmi place că mereu se schimbă peisajul, pacienţii. Sunt şi extrem de multe dezamăgiri pentru că avem pacienţi care sfârşesc sub ochii noştri, dar de multe ori avem şi bucuria că i-am salvat. Eşecul te perfecţionează", spune medicul Zamfir. Are totuşi o slăbiciune pe care o recunoaşte cu fruntea sus. „Cel mai tare mă marchează când sunt martorul morţii copiilor. Mi se pare că viaţa li se opreşte mult prea devreme", spune medicul Zamfir. Pe viitor medicul vrea să profeseze în domeniul medicinei de urgenţă.

Cine este medicul rezident Bogdan Zamfir

-         În 2000 a absolvit Facultatea de Medicina Generala - U.M.F. „Carol Davila" Bucureşti / Institutul Medico-Militar

-         2006-2007: Master Management Sanitar - Facultatea de Bioinginerie Medicală - U.M.F. „Gr.T.Popa" Iaşi

-         2008-prezent: Rezidenţiat în specialitatea Medicină de Urgenţă

-         ian.2001-dec.2001: Medic stagiar - Spitalul Clinic de Urgenţe Militar Central „Dr. Carol Davila" Bucureşti

-         2010 a urmat cursurile postuniversitare  „Training Course for Radiological Emergency First Responders" şi „Outbreak Response and Bioterrorism Investigation".


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările