Soţia lui Tudorel Toader le va preda etica studenţilor medicinişti. Ea s-a aflat în mijlocul mai multor controverse

Soţia lui Tudorel Toader le va preda etica studenţilor medicinişti. Ea s-a aflat în mijlocul mai multor controverse

Elena Toader, soţia fostului ministru Tudorel Toader, este medic şi cadru didactic.

Elena Toader, soţia fostului ministru al Justiţiei, le va da lecţii de etică studenţilor şi profesorilor de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi (UMF), în cadrul unui program finanţat cu 287.156 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conf. dr. Elena Toader va susţine, timp de 10 zile, alături de alte trei cadre didactice, un workshop de „Norme şi principii de conduită morală şi profesională în mediul academic”. Proiectul, din care face parte şi cursul suţinut de Elena Toader, îşi propune, conform organizatorilor, „să îmbunătăţească calitatea actului educativ şi a deontologiei şi eticii academice în cadrul UMF Iaşi”.

Soţia fostului ministru al Justiţiei, care va preda din 14 septembrie cursuri de etică, s-a aflat chiar anul trecut în mijlocul unei controverse cu privire la ocuparea în condiţii ciudate a postului de şef secţie de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi

În luna ianuarie 2018, dr. Elena Toader s-a înscris la concursul pentru ocuparea funcţiei de şef de secţie la clinica gastroenterologie I, concurând cu un alt medic cu experienţă, dr. Vasile Drug. După interviu, prima probă din concurs, profesorul Drug s-a retras din competiţie, în mod inexplicabil pentru mulţi din cei care îl creditau nemijlocit cu prima şansă, motivând că decizia are la bază „raţiuni personale“.

Voci din spital puneau însă retragerea acestuia pe seama faptului că preşedinte al comisiei de concurs pentru proba de interviu fusese chiar managerul spitalului, ec. Ioan Bârliba. Managerul era cadru didactic asociat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, acolo unde Tudorel Toader, soţul medicului Elena Toader, este rector încă din 2016.

Nici avansarea doctorului în UMF Iaşi nu a fost lipsită de discuţii. Un text publicat de „Ziarul de Iaşi” luna trecută scotea la iveală faptul că soţia lui Tudorel Toader şi alţi doi conferenţiari au reuşit să avanseze în grad didactic cu articole publicate în reviste de chimie, deşi activează în domeniul medical.

Din cele 18 titluri de lucrări pe care Elena Toader le-a publicat pentru avansare, doar patru au fost în reviste din domeniul în care activează, restul fiind publicate în reviste cu specialităţi distincte. Elena Toader, care este în prezent şeful secţiei de gastroenterologie I la „Spitalul Spiridon” şi conferenţiar la UMF Iaşi, va preda etică pentru 52 de cadre didactice şi 26 de studenţi.

Citiţi şi:

Controverse într-un concurs la care participă soţia lui Tudorel Toader. Principalul contracandidat s-a retras după prima probă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: