Situaţie medicală dramatică în cazul poliţistului lovit cu sabia în cap: lovitura i-a spintecat cutia craniană

Situaţie medicală dramatică în cazul poliţistului lovit cu sabia în cap: lovitura i-a spintecat cutia craniană

Intervenţia SMURD Iaşi la Suceava pentru preluarea victimei FOTO Facebook / Radio Top Suceava

Medicii neurochirurgi de la Iaşi încearcă să-i salveze viaţa poliţistului sucevean lovit cu sabia în cap. Momentan, prognosticul doctorilor este rezervat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţistul sucevean Dan Ciprian Sfichi este operat în aceste momente de medicii de la Spitalul de Neurochirurgie „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi. O echipă complexă încearcă să-i salveze viaţa tânărului rănit grav.
 
Potrivit dr. Marius Dabija, purtător de cuvânt al spitalului, pacientul a intrat în sala de operaţie la scurt timp după ce a fost preluat de la echipajul SMURD care l-a transferat la Iaşi. „Pacientul este sedat, intubat şi ventilat mecanic. Vom reveni cu informaţii despre starea acestuia după intervenţie”, a precizat dr. Dabija. 
 
Profesorul Diana Cimpoeşu, coordonatoarea SMURD în regiunea de Nord-Est, a explicat că pacientul a fost stabil pe durata zborului cu elicopterul SMURD de la Suceava la Iaşi. 
 
„Pacientul a fost transferat sedat, stabil hemodinamic şi respirator. Victima în vârstă de 35 de ani prezintă o fractură fronto-parietală dreaptă cu interesare orbito – nazo – etmoidală, dilacerare de parenchim cerebral front parietal drept, hemoragie subarahnoidiană, hematom subdural, fractură temporo-parietală dreaptă, cu o angajare cerebrală stângă de 15 mm (n.r. părăsirea poziţiei normale a unei părţi sau întregului ţesutului nervos encefalic printr-un orificiu). Prognosticul în acest caz este rezervat”, a subliniat medicul.
Potrivit specialiştilor, poliţistul a fost lovit atât de puternic cu sabia, încât i-a crăpat craniul, dinspre frunte spre creştet. 
 
Poliţistul Dan Ciprian Sfichi FOTO Facebook/ Bogdan Bănică
 
Marţi, 5 decembrie, un grav incident s-a petrecut în zona Rădăuţi, din judeţul Suceava, unde un poliţist a fost atacat cu o sabie în timpul unei percheziţii.
 
Citeşte şi:
 
 
 

Poliţist omorât de un individ care l-a lovit de zeci de ori cu un cuţit. Agresorul a declarat că recunoaşte fapta, dar nu o regretă: „M-au închis pe nedrept”

Cine este criminalul care a omorât un poliţist la Suceava cu zeci de lovituri de cuţit. Ucigaşul n-a avut o problemă cu agentul-şef, ci cu uniforma de poliţist

citeste totul despre: