Situaţie medicală dramatică în cazul poliţistului lovit cu sabia în cap: lovitura i-a spintecat cutia craniană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intervenţia SMURD Iaşi la Suceava pentru preluarea victimei FOTO Facebook / Radio Top Suceava
Intervenţia SMURD Iaşi la Suceava pentru preluarea victimei FOTO Facebook / Radio Top Suceava

Medicii neurochirurgi de la Iaşi încearcă să-i salveze viaţa poliţistului sucevean lovit cu sabia în cap. Momentan, prognosticul doctorilor este rezervat.

Poliţistul sucevean Dan Ciprian Sfichi este operat în aceste momente de medicii de la Spitalul de Neurochirurgie „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi. O echipă complexă încearcă să-i salveze viaţa tânărului rănit grav.

Potrivit dr. Marius Dabija, purtător de cuvânt al spitalului, pacientul a intrat în sala de operaţie la scurt timp după ce a fost preluat de la echipajul SMURD care l-a transferat la Iaşi. „Pacientul este sedat, intubat şi ventilat mecanic. Vom reveni cu informaţii despre starea acestuia după intervenţie”, a precizat dr. Dabija. 

Profesorul Diana Cimpoeşu, coordonatoarea SMURD în regiunea de Nord-Est, a explicat că pacientul a fost stabil pe durata zborului cu elicopterul SMURD de la Suceava la Iaşi. 

„Pacientul a fost transferat sedat, stabil hemodinamic şi respirator. Victima în vârstă de 35 de ani prezintă o fractură fronto-parietală dreaptă cu interesare orbito – nazo – etmoidală, dilacerare de parenchim cerebral front parietal drept, hemoragie subarahnoidiană, hematom subdural, fractură temporo-parietală dreaptă, cu o angajare cerebrală stângă de 15 mm (n.r. părăsirea poziţiei normale a unei părţi sau întregului ţesutului nervos encefalic printr-un orificiu). Prognosticul în acest caz este rezervat”, a subliniat medicul.

Potrivit specialiştilor, poliţistul a fost lovit atât de puternic cu sabia, încât i-a crăpat craniul, dinspre frunte spre creştet. 

Ciprian Sfichi. FOTO Facebook/ Bogdan Bănică

Poliţistul Dan Ciprian Sfichi FOTO Facebook/ Bogdan Bănică

Marţi, 5 decembrie, un grav incident s-a petrecut în zona Rădăuţi, din judeţul Suceava, unde un poliţist a fost atacat cu o sabie în timpul unei percheziţii.

Citeşte şi:

Un poliţist a ajuns în comă la spital după ce a fost lovit în cap cu o sabie de un traficant de droguri în timpul unei percheziţii

UPDATE Agresorul poliţistului a fost arestat. Scandalul a pornit de la fratele taximetristului violat din Tulcea, care a parcat sfidător în locuri pentru pietoni

Poliţist omorât de un individ care l-a lovit de zeci de ori cu un cuţit. Agresorul a declarat că recunoaşte fapta, dar nu o regretă: „M-au închis pe nedrept”

Cine este criminalul care a omorât un poliţist la Suceava cu zeci de lovituri de cuţit. Ucigaşul n-a avut o problemă cu agentul-şef, ci cu uniforma de poliţist

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite