Sindicaliştii din Iaşi contestă în instanţă ordinul privind organizarea sesiunilor de pregătire pentru Evaluare Naţională şi Bacalaureat

Sindicaliştii din Iaşi contestă în instanţă ordinul privind organizarea sesiunilor de pregătire pentru Evaluare Naţională şi Bacalaureat

USLIP Iaşi susţine că sesiunile de pregătire pentru examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională ar trebui anulate FOTO Pixabay

Reprezentanţii Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) au anunţat că au contestat la Curtea de Apel Iaşi Ordinul 4220 din 12.05.2020, Ordin comun al Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi al Ministerului Sănătăţii, care stabileşte modalitatea de organizare a cursurilor de pregătire pentru examenele de Bacalaureat şi Evaluare Naţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit USLIP, acţiunea judiciară vizează revocarea respectivului ordin, care a stabilit condiţiile în care trebuie să fie organizate, în perioada 2 – 12 iunie, cursurile de pregătire la care să participe elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a. 

„Toate memoriile pe care le-am făcut până în prezent (către Administraţia Prezidenţială, Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Ministerul Sănătăţii, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă) prin care am solicitat răspunsuri la problemele punctuale care vor apărea în unităţile şcolare, au rămas fără niciun răspuns. Acest lucru demonstrează în egală măsură şi reaua-credinţă din partea instituţiilor precizate, dar şi lipsa soluţiilor la problemele ridicate de către USLIP IAŞI. Precizăm că în acest moment cel mai important lucru este sănătatea cadrelor didactice şi a elevilor, situaţie care nu poate fi garantată de către instituţiile Statului Român”, au transmis reprezentanţii USLIP. 

Aceştia au mai precizat că echivalarea examenelor cu media anilor de studii sau orice formulă care presupune luarea în calcul a mediilor pe discipline sau ani de studiu „este singura modalitate care poate garanta în conjunctura actuală sănătatea angajaţilor din învăţământ, a elevilor şi a familiilor acestora”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: