#şîei. Judeţul din Moldova unde nici infractorii nu au „lucrat” în timpul manifestării naţionale pro-autostrăzi. „Nu am avut sesizată nicio infracţiune”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situaţie inedită în Iaşi, judeţul din România unde au avut loc printre cele mai multe acţiuni în cadrul manifestărilor civice #şieu. Potrivit poliţiştilor, în timpul protestului, în intervalul 15.00 – 15.15, nu a fost sesizată nicio infracţiune.

Iaşul este al doilea judeţ ca număr de locuitori din România şi, proporţional, unul dintre judeţele cu cele mai multe infracţiuni sesizate şi verificate de autorităţi.

Cu toate acestea, în judeţul ce are aproape 1 milion de locuitori, în cele 15 minute cât a durat manifestarea civică #şîeu, iniţiată de antreprenorul sucevean Ştefan Mandachi, nu a fost sesizată la Poliţie nicio infracţiune. 

„Singurele apeluri telefonice direcţionate de la serviciul 112 au fost cele referitoare la blocaje rutiere. Nu a fost sesizată însă nicio infracţiune în perioada 15.00 – 15.15”, a declarat pentru „Adevărul” Ioana Buştiuc, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Iaşi.

În judeţul Iaşi, nenumărate firme, dar şi instituţii sau oameni simplu s-au alăturat demersului civic lansat de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi.

Pe lângă unităţile private sau publice care şi-au suspendat activitatea în intervalul 15.00 – 15.15, un grup de aproximativ 1.000 de persoane care au cerut autostradă în Moldova a fost prezent în faţa Prefecturii din oraş pentru a susţine acţiunea civică.  

Imagini emoţionante au fost surprinse şi pe E 583, unde în intervalul menţionat mai mulţi şoferi, atât de vehicule mici cât şi de TIR-uri, pur şi simplu au oprit şi au coborât din maşini.


Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite