Sex cu profu’ pentru un 5 la examen. Cum a fost hărţuită o studentă la Psihologie de profesorul ei „în călduri”

Sex cu profu’ pentru un 5 la examen. Cum a fost hărţuită o studentă la Psihologie de profesorul ei „în călduri”

Constantin Petrovici a fost trimis în judecată FOTO Facebook/ Constantin Petrovici

Un conferenţiar universitar de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi i-a cerut uneia dintre studentele din anul III să facă sex cu el pentur a o ajuta să promoveze un exemen. Bărbatul a fost trimis în judecată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au finalizat ancheta în cazul conferenţiarului Constantin Petrovici, de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“. Petrovici, cadru didactic în cadrul Secţiei Pedagogia Învăţământului Primar şi Preşcolar, va fi judecat pentru infracţiunile de trafic de influenţă şi folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. Dosarul său a fost deja înregistrat pe rolul Tribunalului Iaşi.

Procurorii ieşeni susţin că Petrovici, în calitatea sa de cadru universitar, i-ar fi cerut unei studente din an terminal să întreţină raporturi sexuale cu el pentru a o promova la disciplina Didactica activităţilor matematice pentru învăţământul preşcolar şi primar, unde este titular. „În ziua de 17 iunie 2016, inculpatul Petrovici Constantin a consemnat în catalogul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, corespunzător anului universitar 2014-2015, faptul că studenta B.A. a obţinut nota 5 la disciplina Didactica activităţilor matematice pentru învăţământul preşcolar şi primar deşi, în realitate, aceasta obţinuse nota 3“, au precizat procurorii ieşeni. Aceştia au mai arătat că, în aceeaşi zi, Petrovici i-ar fi dat de înţeles aceleiaşi studente că poate interveni pe lângă persoane din cadrul secretariatului facultăţii pentru ca nota din catalogul electronic eSims să fie modificată, reiterând solicitarea de a face sex cu el.  

Ulterior, tânăra a reuşit să promoveze şi şi-a obţinut şi diploma de licenţă. Ea nu a dat curs solicitării cadrului didactic, infracţiunea fiind doar în forma pretinderii. Surse juridice au precizat că procurorii au la dosarul universitarului, pe lângă declaraţia sudentei A.B., şi mai multe interceptări telefonice şi ambientale dintre tânără şi Constantin Petrovici, din care ar reieşi că acesta i-ar fi cerut elevei sale să facă sex cu el.

CV-ul profesorului

Potrivit CV-ului său, Petrovici este doctor în pedagogie şi şi-a început cariera didactică în 1978, ca profesor de matematică la un liceu din Paşcani, după care la o şcoală generală şi la un liceu pedagogic din Iaşi. Începând cu 1985, predă la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“.

De asemenea, Constantin Petrovici are scrise mai multe cărţi de specialitate despre didactica matematicii. Într-una dintre acestea, îi este făcută următoarea prezentare: „A participat la numeroase  proiecte naţionale şi internaţionale care au vizat formarea iniţilă şi continuă a profesorilor, precum şi evaluarea profesională a acestora. Este membru activ al mai multor organizaţii ştiinţifice şi profesionale internaţionale şi face parte din comitetul de redacţie al mai multor publicaţii de specialitate din ţară şi din stăinătate. De aproape treizeci de ani, activitatea sa principală constă în formarea iniţială şi continuă a profesorilor pentru învăţământul preşcolar şi primar“.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările